O uplynulém víkendu naši junioři přivítali na *nové* domácí palubovce soupeře ze spodní části tabulky a to BK Slavoj Litoměřice a YDEA Kondor. Tyto zápasy měli napovědět o tom, že vítěz těchto klání se odrazí od dna tabulky a tím se i pravděpodobně vyhne případné baráži o extraligu.


Úroveň těchto zápasu odpovídala postavení týmů v tabulce, ale zase na rozdíl od některých týmů v tabulce, toto byla pro ně už klíčová utkání.
 
Sobotní utkání se domácí museli už obejít bez některých hráčů, kteří působili v hlavní rotaci. Nicméně nepovedl vstup do utkání, kde hráli málo agresivně na obranné polovině, čehož soupeř dobře využil a vytvořil si v poločase dvouciferné vedení. V druhé půlce, ale si role vyměnili a domácí začali dominovat na obou polovinách hřiště a dostali se i dvoubodového vedení. Toto stahování bodového náskoku, stalo domácí spoustu sil, které v závěru bohužel chyběli v koncovce a to zejména po několika otevřených střelách a malé aktivitě na doskoku, což na rozdíl od hostů se nestalo. Samotnou kapitolou tohoto utkání byl jeden z rozhodčích, který nezvládl celé utkání a svými verdikty ovlivnil vývoj tohoto utkání a poškodil tak domácí celek.
 
Nedělní zápas byl od počátku vyrovnaný a domácí se snažili pro vítězství udělat maximum. Bohužel domácí se museli obejít bez dalšího bodově hráče, s čím se i dokázali vyrovnat, ale prohráli v neutrálních míčích a ztrátách, z čehož soupeř dával jednoduché body a to zejména v poslední čtvrtině. Hostům bodově pomohla nová posila a to cizinec Nikoloz Nikolaishvili, kterému výborně sekundoval, syn trenéra hostů Slowaik Tadeáš (ročník 2004 ).
 
Komentář trenéra Eismana:
 
Tak za mě gratulace soupeřům k vítězství. My jsme neudělali ten potřebný poslední krok pro vítězství a to se nám vrátilo v podobě dvou porážek. Pro nás je teď důležité se připravit na Sokol Pražský a pak v odvetných utkání odčinit domácí porážku. Potom už to bude hra čísel a třeba vyjdeme z Play Out jako šťastnější, což je ve sportu, jako basketbal vždy možné. Asi pro nás teď hraje nějakou roli, že někteří hráči už nejsou v týmu ať z osobních nebo jiných důvodů, ale zůstalo tu zdravé jádro, které má týmového ducha, což je možná teď pro mě cennější než vítězství. Na druhou stranu, musím říct,že tento ročník už několikrát hrál Play Out nebo baráž o extraligu a vždy uspěl. Což být mentálně připraven na tuto část soutěže je někdy o dost těžší, než hrát od medaile.