V pátek 11. října odehráli plzeňští basketbalisté 4. kolo první ligy, kde na domácí palubovce přivítali Slavoj Litoměřice, který dlouhodobě patří ke špičce první ligy a do letošní sezony byl posílen veteránem Kooperativa NBL Davidem Šteffelem.

Kdo na zápas dorazil, nelitoval. K vidění byl pohledný moderní basketbal, který byl vyrovnaný od úvodního rozkoku až do závěrečné sirény. Bohužel šťastnější byli právě hosté ze severu Čech, protože poslední střela plzeňských z rukou Martina Macha obroučkou nepropadla. Domácí srážela především nízká úspěšnost střelby z dlouhé vzdálenosti, kde se i přes velmi dobré otevřené pozice nedokázali prosadit.


Komentář trenéra: 

Gratuluji Litoměřicím k vítězství, které bylo zasloužené. Bohužel je to další zápas, který jsme měli ve svých rukách a bylo v našich silách zvítězit. Kluci hráli dobré utkání a vytvářeli jsme si výborné palebné pozice, ale ani naši střelci neměli svůj den a s takhle nízkou úspěšností z dobrých pozic se tým jako Litoměřice poráží hrozně těžko. Obrovský respekt, ale vůči klukům, kteří i přes výškový deficit, dokázali soupeře přeskákat. Co se týče poslední akce, tak tam se dnešní smůla jen podtrhla, měli jsme dvě střely na vítězství a obě byly dobře zvolené, jen nám chyělo trochu štěstí, aby míč obroučkou propadl.