V sobotu 12.10. začala soutěž 2019/2020 i pro náš celek U13 dvěma zápasy v Domažlicích. Předem je třeba poděkovat domácímu trenérovi p.Pretlovi, který nechal mimo legislativu hrát naše 2 nové hráče z Pelhřimova, kteří s námi absolvovali soustředění a do budoucna je s nimi jednoznačně v našem klubu počítáno. Děkujeme. Na druhou stranu jsme i přesto nebyli bohužel kompletní, kdy nám chyběli pro nemoc Míša Blahovec, David Kozel a pro zranění kolene Mach David a Fanda Zikmund. I přesto jsme, ale zápasy zvládli a vyhráli vysokým rozdílem.


1.zápas: Domažlice – Loko 19:83

2.zápas: Domažlice – Loko 32:87

Již od soustředění vyvíjíme na kluky větší tlak co do rychlosti a čtení hry. Myslím, že obojí bylo v zápase jasně vidět. Do toho se přidala naše větší technická vybavenost a větší rozmanitost v zakončení. I přesto s námi, ale Domažlice relativně dlouho drželi krok. Naší chybou bylo především proměňování jasných příležitostí. Vše, se ale projevilo a naše 2 výhry byly na světě.

Komentář trenéra, M.Kozla: "tak mohlo by se zdát, že se jednalo o snadné zápasy, ale nebylo tomu tak. Kluci z Domažlic bojovali, makali, rvali se až do úplného konce a za to jim patří dík a obdiv. Co se týče našeho výkonu tak jsem asi spokojen. Malinko mě trápí poměrně malé procento zakončení, kdy jsme sami pod košem a pak doskok. Na druhou stranu je zase vidět posun v souhře kdy jsme schopni oproti minulé sezoně vykombinovat obranu ne jednou či dvěma přihrávkami, ale již 4-5. Dále kluci doslova chtějí bránit, agresivně tlačí na soupeře. Sem tam sice chceme hloupě vzít míč a buď tím propadneme, nebo zafaulujeme. Nic méně i chyby k tomu patří a my budeme co nejvíce pracovat na jejich odstranění. Sezona je teprve na začátku a první 2 zápasy vlaštovku nedělají, věřím ale, že vstup do sezony to bylo dobrý. Pokora je, ale na místě a my jí zcela určitě máme a mít budeme.“