Další kvalifikační kolo postavilo plzeňskou lokomotivu do role případného vítězství a prodloužení série anebo porážky a tím i ztracení naděje postupu. Jejich soupeři byli BK Klatovy a pořádající klub BA Grizzlies Plzeň. Do turnaje nemohl tentokrát zasáhnout Michal David, z důvodu zlomeniny prstu.



První utkání turnaje odehráli plzeňské celky  proti sobě. Hned od úvodu panovalo v hale zdravé hráčské napětí, které bylo doprovázeno bouřlivou atmosférou, kterou hráči nezažívají každý den. Úvod utkání se odehrával za vyrovnaného stavu. Do poločasu se více prosadili domácí, kteří si ve druhém poločase vytvořili dvojciferný rozdíl a ten udržovali do samotného konce. V druhém utkání vystřídal tým domácích celek za BK Klatovy. Toto utkání bylo ze strany plzeňských ospalé, zejména v první čtvrtině a ta se i odehrávala za vyrovnaného stavu. S přibývajícím časem se hráči dostali postupně do tempa a tak i narůstal rozdíl ve skóre.

 Komentář trenéra:

Tak prvotně gratulace týmu BA Grizzlies Plzeň k postupu na MČR. My jsme nepředvedli bohužel ten nejlepší výkon, udělali jsme spoustu chyb v útočné i obranné fázi. Zejména ztracené míče z přihrávek, neproměňování volných šancí a hlavně doskok, v tom nás soupeř přehrával a to i rozhodlo o celém utkání. K tomu má soupeř dobře poskládaný tým a jeho rotace se těžko eliminuje. Co se týká zápasu s celkem BK Klatovy, tak jim děkuji za předvedený výkon. Ten se prezentoval sympatickou hru v úvodu, ale jejich agresivita vydržela naštěstí pro nás jen do první čtvrtiny. Závěrem bych chtěl poděkovat všem hráčům, rodičům, fanouškům a všem lidem, kteří nás podporují.