K dalšímu zápasu jeli svěřenci trenéra Eismana na východ Čech, kde hráli poslední venkovní zápas v nadstavbové části s mladým týmem Pardubic, který má ve svém středu několik hráčů se zkušenostmi z nejvyšší tuzemské soutěže.


Vstup do zápasu Západočechům vyšel, dobrou obranou se dostávali do zakončení z rychlého protiútoku a do poločasu šli s pětibodovým vedením. Vstup do druhé půle se ale plzeňským vůbec nevydařil, byť si dokázali najít volné pozice, nedokázali je proměnit a domácí rychle otočili průběh zápasu. Především Potoček s Brožkem měli velmi dobré utkání a střelbou z dlouhé vzdálenosti se dostali domácí do vedení. Plzeňské trápili laciné ztráty míče a nízká úspěšnost střelby zpoza tříbodového oblouku, a to vedlo k vítězství Východočechů. 

Komentář trenéra:

Gratulace soupeři k zaslouženému vítězství, my jsme odehráli zápas dvou rozdílných poločasů. V první půli jsme hráli velmi dobře na obrané polovině a dobrým pohybem míče na útočné polovině se dokázali prosazovat. Bohužel v druhé půli jsme špatně řešili nějaké situace, nechali jsme Potočka, aby se střelecky chytil, a v útoku jsme nedokázali proměnit otevřené pozice. Teď nás čekají dva domácí zápasy se Snakes Ostrava a Vysočinou Jihlava, doufám, že nás přijde podpořit hodně lidí a udělají atmosféru a pomohou nám v boji o play off.