Basketbalisté Plzně zajížděli v druhém kole nadstavbové části k týmu z druhého konce republiky, a to na horkou ostravskou palubovku, kde změřili síly s taními Snakes. Ve středu tohoto týmu je i veterán z nejvyšší soutěže Jan Stehlík, který patří k nejlepším střelcům této soutěže. 


Trenér plzeňských Erik Eisman měl k dispozici pouhou sedmičku statečných, ale přesto vstup do zápasu hostující zvládli. Velmi dobrým výkonem na útočné polovině si dokonce Západočeši stanovili sezóní maximum vstřelených bodů v prvním herním období. V druhé čtvrtině plzeňští zůstali v útoku aktivní a navíc se zlepšili na obrané polovině, kdy se jim podařilo velmi dobře rotovat, nejlepšího střelce domácích Stehlíka pouštěli do velmi těžkých zakončení a nutili ostravské hráče ke ztrátám. Na útočné polovině se výborným pohybem míče vytvářeli volné pozice, které Západočeši dokázali proměňovat a v poločase tak měli už dvouciferné vedení. Ve druhé půli se plzeňští drželi taktických pokynů, které si řekli, a pokračovali ve výkonu z první půle a dokráčeli si pro nakonec pohodové vítězství. Výbornou zprávou pro trenéra Eismana je i to, že hned pětice hráčů vedená Ondřejem Märzem, měla dvouciferný počet bodů.

Hodnocení trenéra: Tak v první řadě chci poděkovat soupeři, za krásné utkání, které, ač to výsledkově nevypadá, se nerodilo lehce. Další velké poděkování patří těm “sedmi statečným“, kteří odjeli zápas, který stál spoustu sil. Co se týče zápasu samotného, tak klukům nemám snad co vytknout. Hráli jsme týmově, využívali chyb soupeře a podařilo se nám ztížit hru pro Stehlíka. Teď nás čeká další neděli zápas v Jihlavě s celkem Vysočiny, na který se musíme už začít připravovat. V této fázi soutěže nás nečekají žádné lehké utkání a protože chceme mít dobré postavení v tabulce pro play off, tak bychom v něm měli uspět.