Na palubovkách Vyšehradu a Sparty sehráli naši junioři o tomto víkendu těžká utkání.

Vyšehrad v sobotu předvedl typický herní projev pod vedením trenéra Tremla, časté střídání obran, velmi dobrý kolektivní a především "nadšený" basketbal. Naše družstvo vstoupilo do zápasu vlažněji a do vedení se dostalo až těsně před poločasem. Po celý druhý poločas jsme si udržovali několika bodový náskok, který vydržel až do konečného hvizdu. Soupeřova obrana si celý zápas nevěděla rady s Honomichlem, který vedle výrazného bodového přídělu zaznamenal i 9 asistencí.

Na Spartě nás čekalo bouřlivé prostředí a houževnatý soupeř. Úvod utkání nám vyšel a od první minuty jsme vedli, avšak soupeř se stále držel nadostřel. Obě družstva v prvním poločase předváděla velmi pohledný basketbal, který však byl narušován nepřesnými výroky rozhodčích, způsobující nervozitu na obouch stranách. O poločase jsme vedli o 8 bodů, ale s fauly Honomichl - 3, Švandrlík - 3 a David - 4, přičemž všichni tito hráči nastoupili v základní pětce. Třetí a úvod čtvrté čtrtiny jsme opět měli v zápase navrch, soupeře přehrávali a dostali se až do 17-ti bodového vedení. V poslední pětiminutovce však následovala na naší straně série nepochopitelných chyb a soupeř snížil naše vedení na 8 bodů.  V poslední dvouminutovce zvolila Sparta variantu "taktických faulů" , kterou jsme nepotrestali proměněním několika trestných hodů. Naštěstí pro náš celek následovala série nesportovních chyb Sparty, které vyústily až k faulům, které nemají s basketbalem mnoho společného a zastavila je až diskvalifikující chyba. Naše hráče tento způsob hry nerozhodil a utkání dovedli do vítězného konce.

O víkendu se po těžším zranění vrátil do sestavy Ondra Mádle, jeho přítomnost na hřišti i 16 bodů za víkend bylo pro družstvo příjemnou vzpruhou.