Naše áčko absolvovalo letní přípravu, kde se připravovalo na další sezónu ve druhé nejvyšší soutěži v ČR. V týmu došlo k několika hráčským změnám, nicméně tým je již sestaven a bude zahajovat první utkání na půdě soupeře z Prahy a to GBA!



Hráči se po dlouhém volnu zapojili postupně do přípravy ve čtyřtýdenním cyklu a to po dvoufázových tréninkových jednotkách. Dopoledne se zaměřovali na individuální činnosti jednotlivce, posilovnu a střelecké tréninky. V odpoledních blocích se tréninky rozdělovali na silovou a atletickou stránku. V silové části náš klub pokračoval ve spolupráci s trenérem boxu panem Jakubem Horváthem. Jedná se o člověka na svém místě a jsme rádi, že jeho tréninky aplikuje na náš tým. V té atletické části byli borci vedeni trenérem Jakubem Rybou, který již několik let působí jako trenér na Sportovním Gymnáziu, dále trénuje v oddílu AK Škoda Plzeň, kde taktéž trénuje další atletickou skupinu vrcholových sportovců. Pod jeho vedením vyrostlo již několik velice úspěšných mladých atletů, kteří se dokázali nadále prosadit i ve světě dospělých a to na české i evropské scéně. V dalším cyklu přípravy se hráči zdokonalovali v týmových a herních dovednostech. V samotném závěru jsme sehráli několik přípravných utkání, abychom věděli co nám změny v kádru přinesou. Změny v naší sestavě začínají na pozici podkošových hráčů, kde jsou nově příchozí Jakub Mandík a Pavel Vondra, oproti tomu končí v týmu Jaroslav Kovanda a Martin Volf, se kterými připravujeme rozhovor. Z našich dorosteneckých složek doplní naše řady Matěj Cerha a Tomáš Vyleta, jinak hráčské složení zůstává v porovnání s loňskou sezónou stejné.

Přípravné utkání :

Litoměřice - Loko 57:66
Loko - Ansbach 54:72
Rokycany - Loko 67:93

Co očekáváš od této sezóny?

Hlavní trenér týmu Eisman Erik:

Od této sezóny očekávám z pohledu výsledku play-off a v herním pojetí celkové zrychlení a zvýšení agresivity na útočné i obranné polovině. Samozřejmě budeme v některých momentech utkání strádat ve zkušenostech, které nám díky odchodům nejstarších hráčů budou chybět. Ale věřím, že z počátku to vynahradíme dravostí a utkaní od utkání budou hráči sbírat cenné zkušenosti, které jim otevřou v budoucnu dveře do vyšších basketbalových pater.

Nejmladší hráč týmu Vyleta Tomáš:

Tak v první sezóně v mužích bych chtěl hlavně sbírat zkušenosti a prodávat je v dorostu a kadetech. Samozřejmě ještě přispět svými dovednostmi a v roli nejmladšího určitě naslouchat starším a respektovat je.