O uplynulém víkendu se konal velice dobře obsazený turnaj v hlavním městě České republiky a náš tým U14 byl u toho. Celkem osm týmů se sjelo do haly pražského celku BŠ Tygři Praha a svedli zde napínavé souboje o vítězství v turnaji. Náš celek odjel v kompletní sestavě tj. 16 hráčů ročníku narození 2005, 2006.


Naši borci odjížděli k turnaji z plné zátěže a připraveni prodat všechny dovednosti, které se přes prázdniny naučili. Hned na úvod nás čekalo domácí družstvo, s kterým jsme se již potkali před minulý týden v Domažlicích. A po vyrovnaném boji jsme dokázali v dramatické koncovce urvat vítězství o 5 bodů a začali jsme se připravovat na večerní duel proti slovenskému týmu BKM Iskra Svit. Celý druhý zápas náš tým tahal za kratší konec a tři minuty před koncem jsme prohrávali rozdílem 10 bodů. Pak ale přišel nápor a my se 50 sec před koncem ujali vedení. Bohužel hlavně kvůli úspěšnosti trestných hodů jsme o vedení záhy přišli a nakonec jsme prohráli rozdílem 5 bodů.

V druhém dni nás čekal poslední soupeř v základní skupině a to maďarská Soproni Sportiskola. Kluci bojovali s velkým fyzickým a výškovým rozdílem, ale dokázali jsme se s tím vypořádat a konečná výhra o 25 bodů byla spravedlivá. A tak jsme postoupili do semifinále, kde nás čekal těžký soupeř Sokol Písek. V jejich středu hraje J. Svoboda, který se nedávno podíval do Ameriky díky projektu NBA jr. legue. A hned od počátku dokazoval proč tomu tak je. První čtvrtina skončila 24:10 a z toho jsme dostali 24 právě od něj. Po bojovném výkonu jsme nakonec prohráli o 25 bodů a v neděli nás čekalo poslední utkání o třetí místo.

A naším soupeřem se stal opět slovenský Svit. Tentokrát jsme v první čtvrtině dominovali, ale jak se to u basketu stává, druhá čtvrtina nás nakonec stál celý zápas. I přes dramatickou koncovku jsme nakonec prohráli o 5 bodů. Rádi bychom ještě poděkovali celému organizačnímu týmu BŠ Tygři Praha, za skvěle zorganizovaný turnaj a doufejme že se sem příští rok podíváme znovu.