Dalším kvalifikačním turnajem, tentokrát v Domažlicích, pokračovala kvalifikace o Národní Finále kategorie U11. Stejně jako v minulém kvalifikačním kole, se nám povedlo porazit domácí Domažlice a podlehli jsme Klatovům o pouhé 4 body, 26:30. Klatovy si tedy zajistily postup na NF a žádný výsledek z posledního kvalifikačního turnaje u nás v Plzni na tom již nemůže nic změnit. Klatovům upřímně gratulujeme a děkujeme jim za krásný zápas.


Klatovy – Loko 30:26

Oba celky moc dobře věděly, oč se hraje. My klukům tloukli do hlavy, že jedeme hrát především basket. Snažili jsme se na ně nevyvíjet tlak a chtěli jsme, aby si den především užili. Jenže jakmile jsme vstoupili do haly tak všechny atmosféra pohltila. Rozcvičení, soustředění vše bylo doslova jako řemen. Úvodní čtvrtinu bylo vidět mnoho ztrát na obou stranách. To lze přisuzovat nervozitě, ale i velké bojovnosti a kladnému přístupu k obraně. Druhou polovinu první čtvrtiny jsme přeci jen našli sami sebe a slušnou souhrou šli do vedení 11:3. Druhá pětka se opět snažila, makala, ale opět jsme prostě koše nedali a Klatovy ano. Poločas 15:16 pro Klatovy. Celý druhý poločas byl jak z partesu. Bojovnost, souhra, nájezdy, obrana, malino nervózní trenéři, ouuuuuuuu, zápas jak z NBA, lepší než z NBA, poněvadž ty děti to prožívali na plno. Bylo fuk zda Klatovák nebo Plzeňák. Jedním slovem krása. My bohužel naše šance nedokázali proměnit, zatímco Klatovům občas spadlo do koše i pouhé nahození. I přes veškerou snahu se nám, ale manko smazat nepovedlo. Kluci na place nechali maximum a pro jejich basketbalový růst jsou tyto zápasy strašně důležité.

Domažlice – Loko 13:77

Zápas jsme jednoznačně ovládli. Domažlice u mě jako trenéra, mají obrovský respekt. Vědí, že v kvalifikaci prozatím v každém zápase prohrají a i přesto do kvalifikace šli. Chtěli, aby děti hráli, a pro jejich basketbalový vývoj to je jen dobře. Jsou to zkušenosti, které na žádném tréninku nezískají. Je vidět, že jde Jiskře hlavně o děti a za to tleskám. My zápas ovládli především díky souhře a pohybu bez míče. Došlo i na hru bez driblinku, shozy, střely atd. Čím větší bylo vedení, tím méně se nám chtělo bránit a to nejde, kluci. Na tom musíme „zamakat“.

Shrnutí: předem musím pogratulovat týmu z Klatov k postupu na NF. Přeji jim tam mnoho zdaru. Přeji jim, aby se jim povedlo prezentovat náš kraj, co nejlépe. Ze samotných zápasů mám jen pozitivní dojem. Jsem přesvědčený, že náš celek zaznamenává progres. Klatovům musím poděkovat za zápasy, za rivalství a za to, že jsou i ony naším hnacím motorem. Jsem si vědom našich chyb a na čem musíme zapracovat a není toho málo. Z toho všeho jsem, ale přesvědčený, že tím hlavním, je pohyb. Pohyb bez míče. Nejen takovéto proběhnutí, aby se neřeklo, aby trenér neřval. Nýbrž proběh, který má smysl a to znamená jedno. Musíme se učit číst hru, myslet, cítit a být neustále pozorní. Vím, nejsou to malé cíle, ale kdo se bojí, nesmí do lesa. Jak jsem jednou již řekl, my chceme do NBA a tam nevede snadná cesta J. Jako poslední věc, musím opět poděkovat všem rodičům za korektní povzbuzování ve všech fandících táborech (Domažlice, Klatovy, Plzeň), díky.