Kvalifikace o NF se rozběhla dalšímu mini žákovskému týmu našeho klubu, týmu U12. K prvním dvěma zápasům do Klatov a Domažlic jsme zajížděli s mírnými rozpaky a respektem. Náš celek zaznamenal v několika týdnech značné změny v kádru. Vůdcovské role se museli zhostit kluci, kteří tuto roli moc z minulých let neznají a k tomu byl celek doplněn o 6 špuntů z kategorie U10 a U11.

BK Klatovy x Loko 82:41(21:5 28:10 19:13 14:13)

Úvod zápasu byl z naší strany rozpačitý. Jak již bylo řečeno v úvodu, změna v kádru byla natolik zásadní, že si kluci musejí zvykat na nové role. Mladší kluci na větší tempo a silnější soupeře. Jenže i přes to všechno jsme hráli basketbal. Celoplošná obrana, snaha o rychlý přechod a hlavně kombinační hru byla velmi pozitivní. Škoda, že jsme nedokázali razantněji, tzv na sílu v mnoha případech jít až do koše na rozdíl od nějakých náhozů směrem na koš. Do toho nám Klatovy stěžovaly naší snahu zataženou obranou kdy docházelo sem tam až ke zdvojování.Nic méně i to je pro naše kluky velkou školou. Poměrně v raném věku se pak musí učit hrát basket se zvednout hlavou, nacházet volné spoluhráče a to je do budoucna jen a jen dobře. Dalším plusem zápasu byl naprosto obdivuhodný výkon mladších kluků, kteří v čele s Gumídkem Hynďou Ženíškem nejen náš kádr doplnili, ale stali se platnými členy týmu. Dále musím pochválit všechny kluky U12 jak se zhostili z danou změnou. Kluci jako David Michal, Dominik Thurwald, Marek Verdan a další najednou nebyli těmi čekajícími na příhru, ale museli být těmi, kteří tu příhru a hru tvoří. Tento celý MIX až si sedne, tak se máme nač těšit

Jiskra Domažlice x Loko 72:64 (24:7 30:30 60:48)

Oproti sobotnímu zápasu se v neděli hrál úplně jiný sport. Basketbal, který díky celoplošné obraně od obou družstev s rychlími protiútoky, rvavostí a neskutečnou energií, bavil všechny diváky. Všichni hráči odváděli maximum a v poločase na tabuli svítilo skóre 30:30. Především neskutečný tah na koš Tomáše Šindlera motivoval i další hráče k ještě lepším výkonům. Především Štěpána Martínka, který hrál na hraně svých sil a dá se říci, že ze hřiště opravdu lezl po čtyrech. I přes porážku kluci pochopili, že cesta kterou jsme se dali je ta správná.

Očima trenéra:

"Za mě jako trenéra panuje spokojenost a nadšení. Ze zápasů jsem měl obavy a to především u mladších kluků byla otázka jak svou roli zvládnou. Nakonec nejen já, ale i početná družina rodičů viděla, že to půjde i bez hráčů, kteří odešli. Asi je pravdou, že být komplet tak bychom oba zápasy vyhráli, nic méně na kdyby se nehraje a budoucnost je dle mého názoru velmi růžová. K tomu všemu nám chyběl Tomáš Syrovátka, který zcela určitě pomůže a zcela určitě ještě více zvedne náš celek na obou koncích palubovky. Již v řádcích výše jsem zmiňoval, že kluci se musí potýkat se zcela jinou rolí v týmu a to samozřejmě také chvíli potrvá. Nic méně jsem přesvědčen, že kluci to dají, že vše pochopí. Z mladíšch nás doplní další kvalitní borci, kteří tento víkend byli nemocní a máme se nač těšit. Myslím, že zde platí jednoznačně staré dobré pravidlo "Všechno zlé, je pro něco dobré".