Poslední kolo extraligy jsme odehráli na Spartě a v Ostravě. Obě utkání jsme s přehledem zvládli a zaslouženě zvítězili.

Z hráčů zřejmě odpadla nervozita a utkání jsme hráli v pohodě, bez nervů. Především poslední zápas v Ostravě jsme sehráli výborně. Naše družstvo hrálo kolektivně, předvedlo mnoho pohledných kombinací, byla cítit touha zvítězit a zápas jsme si velmi užili.

Soutěž tedy končíme se vztyčenou hlavou, vybojovali jsme 10 vítězství. Myslím, že v létě po odchodu klíčových hráčů, toto čekal jen největší optimista. I když jsme do posledních zápasů základní části bojovali o play off, asi spravedlivě jsme do bojů o MČR nepostoupili. O to více mě těší, že kluci v klíčových chvílích zabojovali a vybojovali účast v extralize pro následující ročníky.

Hráči udělali v průběhu sezóny velký pokrok, vždyť v minulém roce sbíral větší minuty jen Lukáš Karlíček. Letos role opor družstva připadla na Jardu Stupku, Martina Macha, Davida Chromého, ... a oni to zvládli, i když si každý z nich v sezóně prošel slabším obdobím. Podařilo se do hry zapojit i kluky z mladších ročníků, kteří nezklamali, což také hodnotím pozitivně.

Nerad děkuji neosobně prostřednictvím článku, ale pro případ, že bych se s někým neviděl, chci poděkovat všem co nás během sezóny podporovali a fandili.

BA Sparta Praha - BK Loko Plzeň 53:62 (13:24, 26:34: 36:50)

NH Ostrava - BK Loko Plzeň 48:72 (10:18, 30:34, 40:53)