Skvělá věc se podařila, naši kadeti o víkendu zvládli těžká utkání a s předstihem zachovávají extraligovou příslušnost v kategorii U17 pro další sezónu!

Komentář trenéra:
Musím přiznat, že jsem víkend očekával s velkou nervozitou. V minulém kole jsme s Litoměřicemi nepředvedli vůbec dobrý výkon, který mě tedy příliš nenabíjel optimismem. Kluci ale celé tři týdny velmi dobře pracovali na tréninku a byli si dobře vědomi, že takhle hrát v extralize o udržení nejde. Viděl jsem i velkou touhu vybojovat vítězství již o tomto víkendu a nenervovat se tak do posledního kola.

I v sobotním zápase nás Sparta potrápila, celý první poločas praktikovala zónovou obranu, do které jsme hráli příliš pasivně a tak rozdíl ve skóre byl jen pár bodů. V druhém poločase jsme však zabrali a soupeře zcela přehráli.

V neděli jsme s Ostravou dobře začali, ale poté vytvořili sérii chyb, které soupeř využil k jednoduchým košům. Do naší hry se vloudila nervozita, kterou NH Ostrava využívala a dostala se do vedení o 14 bodů. Změnou obrany se nám podařilo zastavit ostravskou produktivní hru a do poločasu jsme snížili rozdíl ve skóre na 3 body (37:40). Ve druhém poločase jsem už kluky opět poznával, zrychlili a zagresivnili jsme hru na útočné polovině, v obraně jsme soupeře pustili jen k těžkým střelám a postupně se dostali do vedení. I když Ostrava nadále "kousala" naše družstvo bylo lepším a bojovnějším týmem a zaslouženě jsme se mohli radovat ze zachování extraligové soutěže pro další ročníky.

Musím pochválit Míru Vurma a Martina Macha za velkou aktivitu na útočné polovině, jejich útočné doskoky (5 a 11) devastovaly v druhém poločase ostravskou obranu. Martin Mach navíc zaznamenal 27 bodů, na které však pracoval celý tým a často kluci Martinovi naservírovali míč přímo pod koš. Jarda Stupka se o kritickém víkendu zachoval jako pravý kapitán a byl družstvu na hřišti i v šatně oporou. Lukáš Karlíček se stále nemůže potkat s formou jakou měl na podzim, ale v neděli v pravou chvíli dal důležité koše, které družstvo podržely.

Chci však poděkovat celému týmu, který skutečně šel za vítězstvími více než soupeři.
BK Lokomotiva Plzeň - BA Sparta 69:44

BK Lokomotiva Plzeň - NH Ostrava 69:63