O uplynulém víkendu odehráli naši starší minižáci poslední 2 utkání kvalifikace o NF U13.

V sobotu nám byl soupeřem favorit kvalifikace BK Klatovy. V utkání nás převyšoval především individuálními činnostmi a rychlostí. V útoku byl více efektivnější a důraznější při zakončení. Utkání tak spravedlivě vyhrál a zaslouženě ovládl celou kvalifikaci. Přesto jsme si vyzkoušeli, že v některých pasážích utkání jsme dokázali být Klatovům vyrovnaným soupeřem (2. čtvrtina 10:10). Soupeři gratulujeme a přejeme, aby důstojně reprezentoval západočeský basketbal na NF v Praze.


BK Lokomotiva Plzeň vs. BK Klatovy 24:60 (2:15; 12:25; 16:43)

V neděli jsme vstoupili do utkání s Domažlicemi s naprosto jinou energií a nasazením než tomu bylo v sobotu. V utkání jsme bojovali o každý milimetr palubovky. Získali jsme mnoho míčů agresivní osobní obranou a z toho pramenily proměněné rychlé protiútoky. Utkání jsme zvládli výsledkově, ale i herní projev byl optimistický. Nutno podotknout, že soupeř z Domažlic má ve svých řadách několik šikovných bojovných hráčů, kteří nám nedarovali nic zadarmo.

BK Lokomotiva Plzeň vs. BK Jiskra Domažlice 70:26 (17:7; 37:17; 48:22)

Kvalifikaci jsme zakončili na druhé pozici s bilancí 4 vítězství a dvou porážek. Tedy stejné umístění jako v základní části. Naše družstvo je převážně tvořené mladšími hráči. Ročník 2004 je zastoupen v tomto družstvu pouze 4 hráči, kteří se zatím neprojevili jako ideální lídři týmu, ale určitě se zlepšují a věřme, že v příští sezóně potáhnou tento ročník jako pravý tahouni. Čeká nás na začátku května ještě festival v Ostravě, kde si budeme chtít zajistit postup do žákovské ligy U14 pro příští sezónu. Poté začneme pracovat již s velkým míčem a převážně na individuálních herních činnostech, ve kterých máme rezervy.

„Musíme vycházet z posledních utkání, ty nám jasně ukázaly, že umíme hrát disciplinovaně a s nasazením, ale také se projevili naše nedostatky. Pohyb hráče bez míče i s míčem, a samozřejmě hra 1 na 1, ve které se velmi těžce prosazujeme. Na klucích je ale vidět, že chtějí na sobě pracovat, my trenéři se je pokusíme správně motivovat a dostat z nich maximum. Určitě není důvod věšet hlavu, času máme na tvrdou práci nyní dost."