Nelichotivou bilanci a postavení v tabulce play out extraligy si chtěli o víkendu vylepšit juniori. Ve výsledku se tyto plány podařily z poloviny, ačkoliv nebylo vůbec daleko k plnému zisku čtyř bodů. Nicméně každé utkání má svůj konec až se závěrečným klaksonem a to se z výhry radoval soupeř.

Se Sokolem pražským jsme přitom odehráli zřejmě nejlepší utkání za dosavadní průběh extraligy. Zejména v prvním poločase kluci hráli týmově, dobře pohybovali míčem a nacházeli zcela volné střelce, kteří dokázali oproti jiným utkáním proměňovat.

Druhý poločas již nebyl tak pohledný, ale přesto jsme i po třetí čtvrtině drželi dvouciferné vedení. Posledních 5 minut utkání jsme však naprosto nezvládli. Hra začala být statická, chyběla myšlenka a utápění v individuálních akcích přineslo pouze ztráty a lacině obdržené koše. Ruku v ruce s útokem přestala fungovat i obrana, a tak se hosté mohli radovat doslova z darovaného vítězství.

BK Loko Plzeň - Sokol pražský 76:78 (25:18, 47:35, 64:53)

V neděli proti Vysočině bylo vše naruby. Špatný úvod a vedení soupeře vystřídala výborná druhá část, ve které jsme soupeře zatlačili zejména nátlakovou obranou a získali výraznější vedení. To jsme si po zbytek utkání víceméně udržovali. Až v závěru, po větším prostřídání Vysočina částečně korigovala, ale druhá sezónní výhra zůstala v Plzni.

BK Loko Plzeň - BC Vysočina 72:58 (13:17, 37:30, 55:37)