O víkendu jsme sehráli poslední zápasy základní části extraligy U17. Na domácí palubovce jsme přivítali Prostějov a Pardubice.

V Prostějově jsme vysoko prohráli, chtěli jsme tedy odčinit porážku z ledna a pokusit se o zázrak - proklouznout do play off, což by znamenalo vyhrát obě víkendová utkání.

Basketbalovější soupeř od začátku utkání vedl, trpělivě si připravoval střelecké pozice, které rukou Pelikána, nebo Michalčíka proměňoval. Naše družstvo hrálo s velikým úsilím a střelecky nás držel Stupka, bohužel naší hru srážely chyby v obraně, když jsme dostávali příliš laciné koše.

Takto utkání probíhalo po celých 40 minut, soupeř stále mírně vedl a když jsme zaznamenali (vydřený) koš, který znamenal snížení, nebo vyrovnání ve skóre, nepodařilo se nám zabránit útok soupeře, který se tak dostal opět do vedení.
Prostějov tedy zaslouženě vyhrál, ale kluci zaslouží pochvalu, do utkání vložili hodně sil. Lukáš Karlíček utkání odehrál po nemoci a na jeho výkonu to především po fyzické stránce bylo znát, Martin Mach se vrátil z lyží i jeho výkon měl velké rezervy, jsem přesvědčený, že kdyby tito dva důležití hráči byli fit, utkání jsme vyhráli.

V neděli na nás nastoupil tým z Pardubic, jde o velmi vysoké družstvo, plné skvěle technicky vybavených hráčů. Hned v úvodu na nás soupeř vlétl a díky rychlému protiútoku a až neuvěřitelně přesným trojkovým pokusům šel ihned do vysokého vedení.

Kluci projevili snahu, ale naše hra byla příliš naivní, místo uklidnění hry, jsme se pouštěli do zbrklých zakončení, které startovaly další rychlé protiútoky Pardubic. Výsledkem bylo vedení mužstva z města perníku o 26 bodů po první čtvrtině.

V dalších částech hry se podařilo soupeře přibrzdit, dokonce si troufnu tvrdit, že v některých úsecích hry jsme byli lepším týmem, i tak hráči Pardubic utkání s přehledem kontrolovali a dokázali překonat hranici 100 bodů. Našich 55 bodů proti takovému soupeři není málo, ale problém byl opět v obraně a hlavách hráčů.

BK Loko Plzeň - BCM Orli Prostějov 75:79 (17:21, 38:42, 54:60)

BK Loko Plzeň - Synthesia Pardubice 55:105 (16:42, 28:65, 40:82)

Tabulka

Nyní nás čekají zápasy play out, je nutné vložit maximální energii do tréninků a domácích zápasů, abychom soutěž co nejdříve zachránili.

Fotogalerie - sobota

Fotogalerie - neděle