Se soupeři z protichůdných pólů tabulky se o uplynulém víkendu utkali naši kadeti. Nymburk je bez porážky první, naopak Sparta ještě nevyhrála a krčí se na samém dně tabulky.

Utkání v Nymburce bylo pro nás utrpením. Soupeř předchozí den předvedl proti Písku nepřesvědčivý výkon, a tak se s námi chtěl ukázat v lepším světle. My jsme naopak nenašli morální sílu bojovat za lepší výsledek, a tak jsme zaslouženě dostali "napráskáno".

V zápase se Spartou jsme 24 minut hráli co jsme potřebovali, dobře jsme bránili a postupně navyšovali skóre až na rozdíl 24 bodů. Od této doby přišel náš nepochopitelný výpadek, kdy jsme především na obranné polovině tvořili začátečnické chyby a dostávali snadné koše.

Soupeř se ve 35. minutě dostal na rozdíl 4 bodů a s naším družstvem to vypadalo zle, naštěstí se Jarda Stupka zachoval jako správný kapitán, který vzal zodpovědnost na sebe a jeho 7 bodů v řadě rozhodlo o našem vítězství.

Náš výkon v druhém poločase nebyl vůbec dobrý, vítězství se však počítá a aktuální sedmá pozice v tabulce je velice příjemná. Uhájit ji do konce sezóny však bude stát spoustu sil, věřím, že hráči udělají maximum pro to, aby si mohli zahrát play off.

BA Nymburk - BK Lokomotiva Plzeň 93:34 (33:5, 50:12, 68:24)

BA Sparta Praha - BK Lokomotiva Plzeň 66:73 (14:18, 27:43, 51:61)

Tabulka a přehled utkání