Naše starší minižáky čekala první ostrá zkouška v sezóně na půdě celku z Klatov

K utkáním jsme odjeli s jasným cílem obě utkání vyhrát, ale věděli jsme, že nás určitě nečekají snadné zápasy. Bohužel v prvním utkání nás soupeř z Klatov přehrával na obou polovinách a byl bojovnějším družstvem. Nám se nepodařilo proměnit jednoduché koše a osobně ubránit některé hráče soupeře.

K druhému utkání jsme i bez Adama Reithara (odstoupil ze zdravotních důvodů po prvním utkání) přistoupili nebojácně, byla na nás vidět větší agresivita v obraně a bojovnost. Nedařilo se nám však zastavit klatovského kapitána Jakuba Majera, který se úspěšně prosazoval úniky do koše, ale i střelecky z delší vzdálenosti, což je v této kategorii poměrně neobvyklé. V závěru naši borci pracovali na hranici svých sil, avšak utkání se nám dotáhnout do vítězného konce nepodařilo.

Neodehráli jsme špatná utkání, druhé utkání bylo vyrovnanější, ale chybí nám větší energie, nemáme úplně dostačující fyzickou kondici a musíme zapracovat na rychlém protiútoku, který zdobil naši hru v minulé sezóně. Pro naše družstvo jsou dvě porážky v Klatovech jasným signálem začít na sobě více pracovat a především na tréninky začít poctivě chodit!

Mrzí mi, že klatovští praktikují velmi odstoupenou osobní obranu. Kdyby bránili jako v minulé sezóně, byla by utkání určitě pohlednější. Navíc tímto herním projevem zabíjí basketbalový rozvoj svých hráčů, mezi kterými je i několik velkých talentů, o to větší je to škoda.

BK Klatovy - BK Lokomotiva Plzeň 62:29 (17:6, 27:15, 44:21)

BK Klatovy - BK Lokomotiva Plzeň 52:40 (21:9, 29:15, 47:29)