V rámci 3. kola skupiny D jsme na domácí palubovce hostili tým z Brna, který má ve svých řadách několik borců, kteří nastupují v nejvyšší soutěži. Věděli jsme, že jsou vybavení jak dobře individuálně v útoku, tak týmově v obraně, o jejich síle nebylo pochyb a bylo na nás, jak navážeme na předešlé dvě vítězná utkání.

Vstup do utkání nám vůbec nevyšel, soupeř trefil, co mohl, a po několika minutách jsme prohrávali 7:19. Po té jsme se vzpamatovali, podařilo se nám skórovat a přidat ještě dvě úspěšné trojky v řadě, nakonec jsme tak první čtvrtinu završili mankem 6 bodů.

V druhé čtvrtině se přihodila nepříjemná situace, kdy rozhodčí rozdali několik technických chyb a výsledkem toho bylo, že náš nejlepší střelec V. Honomichl, díky dvěma obdrženým technickým chybám nemohl pokračovat v utkání. Na výsledku to zanechalo stopu, kdy jsme v poločase prohrávali 36:44 a museli jsme vymyslet, co zlepšit do druhé půle, abychom mohli pomýšlet na vítězství.

Jak se nám nepovedl vstup do utkání, tak se nám tentokrát povedl vstup do druhého poločasu, kdy jsme díky šňůře 17:2 obrátili stav utkání a dostali se do vedení 53:46. Na to hosté zareagovali změnou obran, která nám začala dělat problémy, ztráceli jsme míče a soupeř do poslední desetiminutovky téměř srovnal na 57:55.

Ještě 5 minut před koncem řádné hrací doby jsme vedli 67:61, po té se naše Lokomotiva zadrhla a hráči začali vytvářet chyby, díky kterým soupeř nejprve vyrovnal a následně se dostal do vedení.

Za stavu 70:73 pro Brno jsme měli ještě možnost posledního útoku a šanci na srovnání, útok nám ale nevyšel podle představ a už se nám nepodařilo vystřelit.

Nakonec tak prohráváme s Brnem po dramatickém utkání rozdílem 3 bodů.

Komentář hlavního trenéra D. Zdeňka: „Hodnotí se mi to těžko, měli jsme špatný vstup do utkání. Nevím proč, ale byli jsme nekoncentrovaní a neplnili jsme to, co jsme si řekli v šatně. Horko-těžko jsme se dostávali do zápasu, navíc jsme z toho byli trochu frustrovaní. Bohužel ani rozhodčí dnes neodvedli moc dobrou práci. Jsou tu od toho, aby hra byla plynulá, ne aby z toho udělali takový cirkus. Ale to je věc jiná, basket hrajeme my a musíme kontrolovat svoji hru. To se nám nepodařilo. Ve druhý půlce jsme se zvedli a dostali jsme se do několikabodového vedení. Bohužel jsem pak neměl možnost vystřídat druhého rozehrávače Kamila Říhu a nějakým způsobem už jsme to pak nedotáhli. Brno hrálo po celý zápas konzistentněji, což jim přineslo úspěch. Pro nás taková smolná domácí porážka."

BK Lokomotiva Plzeň - JBC Brno 70:73 (15:21, 36:44, 57:55)

Tabulka a přehled utkání