Extraliga juniorů U19 dospěla ke své polovině a nás čekalo dvojutkání s týmem USK. Bohužel pro nás, bylo tentokrát víceméně jasné, že konkurovat našemu soupeři bude nad naše síly. Zranění Martina Davida a Štěpána Partyngla značně zkomplikovalo naše plány. Ale nedá se nic dělat, vše špatné je pro něco dobré, a tak velikou šanci poprat se o místo v sestavě dostali hráči z týmu U17: Rosťa Jirák, Tomáš Mach, Honza Král a Luboš Kovář. Obě utkání nakonec dopadla takřka stejným rozdílem, ale rozhodně to nebyl v dané situaci propadák. Kluci dělali, co mohli. Byla to pro ně dobrá škola a věřím, že i podnět do dalšího tréninku, neboť rozdíl, jak v individuálních činnostech, tak týmové hře byl patrný.

BK Lokomotiva Plzeň - USK Praha 44 : 76 (12:24 22:40 31:58)

Technický zápis na

Jen úvodních několik minut bylo vyrovnaných. Po prostřídání šla naše hra zákonitě dolů. Navíc po nezvládnutí emocí musel hřiště opustit Ondra März, čímž byl tým ještě více oslabený. Hlavní nápor tak zůstal na Ondrovi Fleischhansovi, ale kvalitní obrana mu příliš prostoru nedopřála. Naši mladíci dělali, co mohli, ale vyspělost hráčů USK je v tuto chvíli na jiné úrovni. Přesto, po zbavení se zbytečného respektu kluci ukázali několik pohledných akcí a i v obraně byla cítit obrovská chuť a energie, což by měla být naše hlavní deviza v bojích o play off.

USK Praha - BK Lokomotiva Plzeň 83 : 58 (20:9 48:23 69:40)

Technický zápis

Nedělní utkání se hrálo podle podobných not. Základní pětka USK nás viditelně převyšovala a vytvořila domácím pohodlný náskok. Nám se pro změnu bohužel v úvodu zranil Pavel Tomášek a naše již tak oslabená sestava dostala další ránu. Za dané situace je zejména výsledek druhé půle 35:35 a vyhraná poslední čtvrtina pozitivem a příslibem do dalších utkání.

Tabulka, výsledky a rozpis utkání