V neděli 6.12. jsme dohrávali zápas ligy U14 proti první týmu tabulky a aspirantu na celkové vítězství, proti Sokolu Pražskému. Sokol patří v této kategorii k nejlepšímu, co naše zemička nabízí, takže jsme se na konfrontaci těšili.


Loko vs. Sokol Pražský 42:82 (12:17, 19:45, 25:68) - statistiky  

Do samotného zápasu jsme vlétli bez respektu. Plnili jsme, co jsme měli plnit. Fungovala spolupráce na obou koncích palubovky a v obraně jsme byli dostatečně důrazní. Prohra „jen" o 5 bodů po prvních 5-ti minutách dávala naději.
Jenže ve druhém dějství jsme totálně selhali v důrazu v obraně, v příhře a v doskoku. Za celých 10 minut jsme neměli ani jeden faul. Sokol naopak přitlačil, zrychlil přechod a nám začal ujíždět vlak. Po poločase jsme prohrávali 19:45. Někdo by mohl říci, že bylo po zápase, ale pro nás ne. Chtěli jsme si dokázat, že snad časem můžeme konkurovat i takovým to týmům a že styl naší hry je ten správný směr.
Ve 3.čtvrtině jsme působili stále zakřiknutě. Ani bojovnost nebyla zrovna příkladná, kdy nám trvalo strašně dlouho, než se sehneme pro mrtvý balon. Soupeř, se ale pro balon neohýbal, on pro něj skočil a my zase dostávali zbytečné koše. Poslední dějství z nás opadl respekt a my konečně hráli to co v první čtvrtině. Především přechod na útočnou polovinu byl velice slušný. Z toho pramenili lehké koše a na tu košandu se dalo i dívat.
Celkově byl pro nás zápas svátkem a příkladem. Pochválit musíme za výkon Tomáše Vyletu a mladíka Míšu Kastla.

Nic méně se musíme soustředit na taktiku samotné hry, v tom stále v některých fázích zápasu plaveme jako třeba:
1. špatná výpomoc - vypomáháme na silné straně
2. zbytečné ztráty - především zbrklost nám bere míč z rukou

Nyní nás čeká zhruba měsíc volna, kdy budeme nadále poctivě pracovat. Mezi svátky se budeme účastnit mezinárodního vánočního turnaje, který by nás měl kvalitně připravit na druhou polovinu sezony.