V posledním kole skupiny A1 nás nečekal zrovna lehký úkol. Na hřišti druhého týmu jsme museli vyhrát, abychom měli osud ve svých rukách. Pokud bychom neuspěli, museli bychom čekat na ostatní výsledky. Nakonec ale vše zázrakem dopadlo dobře a postupujeme ze 4. místa.

Do Hradce Králové jsme odjeli v silné sestavě, chyběl nám akorát zraněný K. Aušprunk a M. Froněk. První čtvrtinu jsme odehráli ještě vyrovnaně, v druhé nám už ale začalo zatékat do bot, když zvyšoval domácí O. Peterka na dvouciferný rozdíl 35-25. Naše hra se nezlepšila ani ve třetím dějství, kdy nám soupeř utekl až na 17 bodů. Po té jsme ale proměnili několik lehkých košů z rychlého protiútoku a začalo se nám dařit, přiblížili jsme se Hradci na dostřel 5 bodů. Vstup do závěrečné desetiminutovky ale rozhodl o osudu tohoto utkání, kdy se během několika minut domácí dostali opět do pohodlného vedení 14 bodů a nám už se tento rozdíl nepodařil snížit. Naopak jsme se dostali do frustrace a vytvořili několik nesmyslných chyb při rozehrávce a o výhře domácích již nebylo pochyb. Nakonec jsme tak prohráli o 20 bodů.

Utkání jsme tedy nezvládli podle představ a museli jsme čekat na výsledky dalších utkání. Opava v pátek doma porazila Litoměřice, a tak poskočila nahoru a naopak mi pod ni. Po té ale v neděli porazilo Brno Trutnov, a tak jsme 3 týmy měly stejnou bilanci a rozhodovala minitabulka. Opava, Plzeň a Brno. Naštěstí pro nás jsme z těchto tří týmů měli nejlepší skóre, a tak se můžeme radovat z postupu z 4. místa.

Hradec Králové 2 - BK Lokomotiva Plzeň 89:69 (22:21, 39:33, 61:53)

Nejlepší střelci: L. Pecka 18, K. Říha 14, M. David 10, J. Zeman 9