V prvních domácích utkáních extraligy U15 nás čekala dvakrát Ostrava. V sobotu byli hosté nad naše síly, v neděli jsme si ale spravili chuť vysokou výhrou téměř o 40 bodů!

V sobotním utkání jsme narazili na Snakes Ostravu. Úvodní čtvrtinu jsme zvládli lépe než soupeř a ujali se vedení 18:13, po té se ale naše lokomotiva poněkud zadrhla. V obraně jsme měli problémy v řešení náběhů hráčů ze slabé strany přes clony a v útoku nám naopak dělala problémy hostující odstupovaná obrana, ve které bylo velmi těžké vytvořit nějakou lehčí střelu nebo nájezd. V druhém poločase jsme se snažili o zvrat utkání, i když jsme ale dobře zabránili, nepohlídali jsme si obraný doskok, toho soupeř využil a po doskoku získával další šance na útok, což bylo značně frustrující. Celé utkání nám nevycházela střelba z delší vzdálenosti, až ke konci utkání nám tam spadlo pár trojek, to už bylo ale pozdě a osud utkání to již nezměnilo.

Komentář hlavní trenéra S. Mariana:

Sobotní zápas se nám nepovedl. Především v druhém poločase se nám přestalo dařit v útoku, v klíčových chvílích zápasu jsme navíc špatně bránili a soupeř zaslouženě zvítězil."

BK Lokomotiva Plzeň - Torola Snakes Ostrava 61:77 (18:13, 34:36, 49:59)

Nejlepší střelci: R. Jirák 17, D. Fleischhans 12, D. Chromý 10, J. Stupka 9

V neděli jsme narazili na celek NH Ostrava. Až na první čtvrtinu, která se nesla ve vyrovnaném duchu, jsme zbytek utkání zcela ovládli a zaslouženě jsme vyhráli o téměř 40 bodů!

Komentář hlavního trenéra S. Mariana:

Nedělní zápas byl pravým opakem, v útoku jsme zaznamenali několik jednoduchých košů a do hry se vrátila lehkost. Navíc jsme oproti sobotě dobře bránili, především pokrytí klíčového hráče Ostravy Svobody bylo důležitým klíčem k vítězství. Pokud budeme předvádět takové výkony, můžeme směle pomýšlet na MČR."

BK Lokomotiva Plzeň - NH Ostrava 92:53 (22:18, 44:28, 63:42)

Nejlepší střelci: R. Jirák 18, L. Karlíček 16, J. Stupka 15, D. Fleischhans 13, A. Hlas 12, D. Chromý 11