Naše mladé hráče čekal velice těžký víkend, své síly totiž měli změřit s Tachovem, který měl před zápasy stejnou bilanci jako my. V sobotu nás soupeř zaskočil, proto bylo třeba mu to v neděli na jeho palubovce vrátit, to se nakonec podařilo!

Komentář trenéra:

Utkání s Tachovem mělo oproti ostatním zápasům v základní části ŽL U15 extra náboj. Nejen, že spolu opory Plzně a Tachova ještě v minulé sezóně hráli, ale za předpokladu, že obě družstva postoupí do extraligy, se hrálo ještě o "bonusové" body, které se budou počítat i v extraligové tabulce. Do sobotního utkání jsme vstoupili lépe a v úvodních minutách vedli, poté se ale do naší hry vloudila nepřesnost a nedůraz. Bojovní hosté našeho zaváhání využili a v zápase se dostali do vedení. Pod košem se na obou polovinách hřiště začali prosazovat především hráči Tachova Kovář a Helmich a při neúčasti v zápase našeho podkošového Maška to byl faktor, díky kterému si hosté stále udržovali mírné vedení. V druhém poločase jsme po několika neúspěších o dobytí velmi zatažené tachovské obrany znervózněli a soupeř díky důrazu pod košem a zaznamenání několika "jednoduchých" košů bodově odskočil. V závěrečné čtvrtině jsme díky několika úspěšným trojkovým pokusům pouze zmírnili náskok hostů, kteří nakonec slavili zasloužené vítězství.

Na nedělním výkonu se podepsalo sobotní těžké utkání. Začátek byl oboustranně pomalý a bez nasazení. Tachov nás opět výrazně přehrával na podkošových hráčích a snadno vedl. K nervozitě utkání přispěli i rozhodčí, kteří velice necitlivě pískali každý dotyk hráčů. V poločase jsme prohrávali 34:29 s vědomím, že děláme stejné chyby jako den před tím a pokud náš výkon nezlepšíme, opět vítězství Tachovu darujeme. V úvodu třetí čtvrtiny jsme opět vytvořili několik hrubek, které domácí využili, a když vedli rozdílem 13 bodů, vypadalo to s naším družstvem špatně. Po time outu však zavelel Dan Fleischhans a několika koši rozdíl ve skóre snížil, když přidal ještě nějaké body Lukáš Karlíček, po třetí čtvrtině jsme prohrávali již jen nejtěsnějším rozdílem. Od té doby jsme již utkání vládli, domácí hráči odpadli fyzicky a asi i psychicky, naši hráči, nabití touhou po vítězství utkání dovedli do vítězného konce.

Bohužel se nám v samotném závěru utkání nepodařilo, rozdíl ve skóre dostat nad 9 bodů, což by znamenalo mít s Tachovem lepší vzájemnou bilanci, která může v dalším průběhu soutěže mít svojí váhu.

Zápasy nám ukázali, kolik toho do budoucna ještě musíme zvládnout a že máme před sebou stále mnoho práce. Hráči Tachova však mají svojí kvalitu a zkušenosti, vždyť v minulé sezóně naše družstvo bodově "táhli", proto vítězství na jeho hřišti je velice cenné.

V závěru musíme vyzdvihnout i „práci" rodičů a fanoušků, kteří si našli čas a kluky přišli, jak v sobotu, tak i v neděli bouřlivě podpořit. Především za neděli jim patří obrovské díky, protože kluky podporovali i ve chvílích, kdy se nedařilo, a co je ještě důležitější, že fandili slušně, což se o domácích fanoušcích až tolik říci nedá. I přesto, že jsme hráli v Tachově, kluci se museli díky skvělé atmosféře a fandění cítit jako doma, i díky tomuto faktoru jsme dokázali zvítězit!

BK Lokomotiva Plzeň - Slavoj Tachov 52:61 (11:14, 20:26, 31:44)

Střelci: R. Jirák 20, D. Fleischhans 11, D. Chromý 9, J. Stupka 6, L. Karlíček 4, A. Hlas 2

Slavoj Tachov - BK Lokomotiva Plzeň 57:66 (15:13, 34:29, 51:50)

Střelci:  D. Fleischhans 33, R. Jirák 16, L. Karlíček 8, D. Chromý 5, M. Vurm 2, J. Stupka 2