Ve třetím a čtvrtém kole extraligy U17 naše družstvo vyjíždělo na palubovky velmi silných celků, nejprve Nymburka a v neděli Pardubic.

Komentář trenéra:

Uplynulý víkend jsme zajížděli k velkým favoritům soutěže. V sobotu jsme v Nymburce nastupovali v nezvyklém čase již v 11 hodin. Na našem výkonu to však nebylo znát a po většinu první čtvrtiny jsme vedli. I ve druhé čtvrtině slavila naše jednoduchá hra úspěch a bodově jsme se stále soupeře drželi, velké množství ztrát (do poločasu 10) nás však stálo vedení. V poločase jsme prohrávali o 3 body a věděli, že na nymburského favorita v tomto zápase máme. Bohužel místo abychom na soupeře po poločase vlétli, vytvořili jsme na útočné polovině zbytečné chyby, které Nymburk využíval k jednoduchým košům. Soupeř se tak snadno dostal do vedení o více než 10 bodů, svojí hru uklidnil a zpřesnil. I v poslední čtvrtině jsme se několikrát dostali k soupeři "na dostřel", bohužel nedůsledná obrana nám nedovolila utkání více zdramatizovat. S favoritem jsme tak prohráli o celkem přijatelných 12 bodů, ale při vědomí, že kdybychom do utkání dali větší vůli, mohli jsme ze zápasu vytěžit mnohem více.

BA Nymburk - BK Lokomotiva Plzeň 64:52 (17:17, 36:33, 48:37)

Nejlepší střelci: M. Kozák 18, J. Král 11, O. Výcha 10

Komentář trenéra:

Do nedělního zápasu jsme nastupovali s vědomím, že Pardubice nerozehrály soutěž v ideálním rozpoložení a jsou zranitelné. Vlažný vstup do zápasu ale znamenal snadné vedení domácích a klid do jejich řad. V 6 minutě jsme se sice dostali na rozdíl jednoho bodu (13:12), ale to bylo z naší strany vzdorování domácím vše. V poločase jsme prohrávali o 17 bodů a hlavně předváděná hra nenapovídala tomu, že bychom mohli utkání ještě zdramatizovat. Až v závěrečné čtvrtině dostali příležitost hráči U15 Jirák a Fleischhans a ukázali starším hráčům, jak by se na hřišti mělo bojovat. Rozdíl ve skóre jsme také díky nim nakonec snížili na 12 bodů. V nedělním utkání mě velmi zklamal přístup hráčů, minimální snaha, odvaha a zájem o utkání, takto se v extraligových utkáních nebojuje.

BK Synthesia Pardubice - BK Lokomotiva Plzeň 70:58 (20:12, 36:19, 57:33) 

Nejlepší střelci: M. Kozák 16, R. Jirák 11, O. Výcha 10