Mladé naděje roč. 2000 a mladší odjížděli tento víkend dvakrát na půdu pražských celků. V sobotu je čekalo družstvo USK Praha a v neděli BA Sparta.

V sobotu naši mladí hráči změřili síly s velmi silným týmem USK Praha. Soupeř se hned od úvodu prezentoval kvalitní obranou a pečlivým útokem.

V prvním dějství nám dělala problémy silová hra soupeře, který často zakončoval z vymezeného prostoru. Na útočné polovině jsme se naopak mohli opřít o nájezdy D. Fleischhanse. Sečteno, podtrženo po úvodní čtvrtině jsme prohrávali 17:13.

To nebylo ale zdaleka tak špatné, jako dvě následující čtvrtiny, během kterých jsme absolutně odešli v útoku a soupeř se nám bodově vzdálil. Po třech odehraných dějstvích jsme prohrávali již o 30 bodů, a na našich borcích byla vidět zřetelná frustrace.

Zápas jsme nakonec prohráli o 32 bodů, nezbývá než si z tohoto utkání vzít ponaučení, nové zkušenosti a makat na sobě mnohem více v tréninku. Jak řekl hl. trenér S. Marian: "naše cesta je stále na začátku, máme za sebou jen pár měsíců práce a věřím, že se naše hra bude zlepšovat."

USK Praha - BK Lokomotiva Plzeň 64:32 (17:13, 38:16, 50:20) 

Nejlepší střelci: D. Fleischhans 11, A. Hlas 10

V neděli byl výsledek o moc lepší, kdy naši hráči zavítali na palubovku BA Sparty. Lokomotiva vlítla do utkání s velkou vervou a již po první čtvrtině vedla 26:13. Své vedení stále navyšovala, a tak se mohlo utkání v poklidu dohrát. Po vysoké prohře ze soboty, si tak mohli svěřenci S. Mariana spravit chuť alespoň nedělní výhrou. 

Komentář hl. trenéra S. Mariana:

"V neděli se náš výkon příliš nelišil od sobotního, jen s rozdílem, že soupeř byl méně zkušený. Stále se nám nedaří odstranit problémy s individuální obranou a nedostatkem pohybu hráčů a míče v útoku."

Za zmínku stojí hra R. Jiráka, která by se dala charakterizovat jako "noc a den". V sobotu 0 bodů, ale v neděli nevídaný výkon 35 bodů.

BA Sparta - BK Lokomotiva Plzeň 51:98 (13:26, 26:47, 45:65)

Nejlepší střelci: R. Jirák 35, D. Chromý 14, A. Hlas a D. Fleischhans po 13, L. Karlíček 12