O uplynulém víkendu se konal již 3.ročník streetballového turnaje v Plzni na Lokomotivě.

V neděli 15.6. ožil sportovní areál Lokomotivy Plzeň Streetballem.

Již 3. ročník streetballového turnaje ´´SPORTMADE Streetball Challenge Plzeň´´ se opět vydařil na výbornou. Celkem se turnaje zúčastnilo 66 družstev v 7 kategoriích, což je zase více než tomu bylo v minulém ročníku. 

Navíc na účastníky tohoto ročníku čekalo hned několik novinek.

Kompletní fotogalerie: SPOPRTMADE Streetball Chalenge Plzeň


Komentář ředitele turnaje Filipa Mariana:

"Pro tento rok byl turnaj zařazen pod organizaci Českého streetballového poháru resp. se odehrál pod hlavičkou ´´Streetball Manie´´, což bylo pro tento ročník jistě obrovským přínosem. Mužské kategorie se odehrály na speciálním streetballovém povrchu, což patřilo jistě mezi velké zpestření.

Navíc všechna družstva umístěná na 1. až 4. místě se kvalifikovaly do Pražského finále, které se uskuteční v neděli 22.6. na parkovišti OC Letňany. Jsem si jistý, že spolupráce s Českým Streetballovým pohárem, turnaj opět posunula o level výš.

Novinkou pro tento ročník byla také kategorie U10. Spokojenost trenérů všech družstev a účastníků této kategorie mluví za vše. Příští ročník bychom společně se šéfem Českého streetballového poháru panem Bayerem chtěli uspořádat a uskutečnit v Plzni na Náměstí republiky, kde se již podobná streetballová akce konala zhruba před 15 lety. Z hlediska propagace streetballu a především basketbalu v Plzni, by to mohla být velice přínosná akce.

Tak uvidíme, zda se nám to podaří zrealizovat. Velký dík zaslouží všichni pomocní organizátoři a samozřejmě sponzoři, obzvláště pak pan Igor Bayer, díky kterému tento turnaj stoupl na kvalitě. "