V předešlém dvoukole Extraligy juniorů podlehli naši mladí basketbalisté na domácí palubovce týmům Pardubic 63:109 (16:30, 26:57, 46:86) a Ostravy 79:81 (25:12,40:29,53:56).

I přesto, že naši hráči podali proti jasným favoritům velmi slušné bojovné výkony, na výhru to nestačilo. Pardubice nás přehrály ve všech směrech, mají výborně poskládaný tým, který bude bojovat jako každý rok o nejvyšší mety.

Nedělní výkon Lokomotivy ukázal určitý herní vzestup, a to když jsme dalšího jasného favorita zápasu potrápili prakticky až do závěrečného klaksonu - zde patří hráčům určitě velká pochvala, jelikož s velmi oslabeným mančaftem se borci semkli a předváděli pohledný basketbal.


V dalších utkáních se opět představíme na domácí palubovce, kdy ve středu 26. 2. 2014 od 18:30 hod v Městské sportovní hale na Slovanech předehráváme se Spartou Praha a v neděli 2. 3: 2014 od 10:30 hod na 28. ZŠ v Plzni na Doubravce hostíme družstvo Písku.

Bylo by dobré urvat alespoň jedno vítězství, které by nás přiblížilo k záchraně v soutěži. Celek Sparty je letos velmi silný, má zahraniční posily a s přehledem se drží na třetím místě v tabulce. Písek bojuje o play-off, zatím si drží osmé místo. V obou zápasech se představí po dlouhém zranění kapitán Honza Štípek a Michal Kozák, což je příjemná zpráva. Ale na druhou stranu jsme přišli o jednoho z nejlépe hrajících hráčů v poslední době, Martina Davida (zlomená ruka). Tak uvidíme, jak se se vším naši borci vyrovnají a poperou, v každém případě zveme všechny příznivce mládežnického basketbalu na oba tyto pro nás důležité zápasy.


Trenér Forst: "Zhruba dva měsíce trénujeme jednou týdně společně s našimi muži, což si myslím bylo v posledních zápasech znát na našem výkonu. Když už svítá nějaká naděje zlepšení formy a návratu po dlouhodobých zraněních, tak přijde další rána v podobě nepříjemného zranění Martina Davida, které je obrovskou ztrátou nejen pro náš tým juniorů, kde mimochodem podával v posledních zápasech doslova špičkové výkony, ale také pro tým našich kadetů, kde je určitě jednoznačným lídrem mančaftu. Nezbývá než věřit, že ostatní zabojují a junioři udrží nejvyšší juniorskou soutěž v Plzni a kadeti i bez Martina se budou rvát o medaile. Sparta je jasným favoritem, Písek asi také, ale obě utkání začínají za stavu 0:0."