V 18. kole první ligy jsme vyjížděli na palubovku Brnu. Čekal nás první zápas v novém roce a jak se řiká "jak na nový rok, tak po celý rok", tak doufáme, že to tak bude platit i v našem případě a budeme už jen vyhrávat.

JBC Brno - BK Lokomotiva Plzeň 69:84 (14:23, 36:32, 52:56)

Úvod vyšel lépe Lokomotivě, která si během první čtvrtiny vybudovala dvouciferné vedení. V druhém dějství však o svůj náskok přišla a Brno se dostalo do poločasového vedení 36:32. Druhý poločas byl až do konce vyrovnaný, kdy se obě družstva střídala ve vedení. Minutu a půl před koncem jsme vedli o 3 body 69:72. O 30 vteřin déle M. Dvířka proměnil trojkovou střelu a zvýšil tak na 69:75. Co se ale poté dělo v hale na Morendě si budou domácí asi ještě dlouho pomatovat. V následujícím útoku se Brno neprosadilo a byli tak nuceni faulovat, jako oběť si našli L. Maříka. Díky tomu, že to byl 5. faul domácích, tak šel střílet trestné hody, oba úspěšně - 69:77. V následujícím útoku Brno opět nedokázalo vstřelit koš a při snaze doskočit míč opět faulovali. Na čáru trestného hodu byl poslán opět stejný hráč a znovu úspěšně. Domácí s výroky rozhodčích nesouhlasili, a tak si vykoledovali dvě technické chyby, nejprve trenér a posléze i hráč. Vzhledem k tomu, že byl L. Mařík v předchozích hodech úspěšný, vysloužil si důvěru i nyní. Proměnil 3 ze 4 pokusů a v následném útoku dokázal ještě J. Kovanda upravit na konečných 69:84. Úsek 40 vteřin jsme tak vyhráli poměrem 12-0 !!!

L. Mařík získal přezdívku TMac (Tracy McGrady), kterému se jednou při zápase NBA podařilo vstřelit 13 bodů za 33 vteřin. Mářovi stačilo na 7 bodů pouhých 11 vteřin!! Během kterých byl dvakrát faulován + 4 trestné hody za 2 technické chyby soupeře. (TH 8/7)

Nejlepší střelci: J. Kovanda 23, P. Bauer 21, M. Dvířka 20, L. Mařík 10

Hráč zápasu: J. Kovanda 23 bodů, 9 doskoků a 4 asistence - užitečnost 29