Odveta finále play off DL U17 byla na programu o uplynulém víkendu. A našim kadetům zbývalo vyhrát jeden zápas k ukončení série hrané na 3 vítězná utkání.

Před odvetou jsme měli obavy nejen ze soupeře posíleného několika pendly z mistrovského "A" družstva, ale především ze zdravotního stavu našeho týmu. Několik hráčů totiž v týdnu před zápasy ulehlo s horečkou. K utkáním tak nebylo několik hráčů připraveno odcestovat a někteří odjeli jak se říká rovnou z postele.

V úvodu sobotního zápasu však naše problémy se sestavou nebyly znát. Celý poločas jsme vedli, v 17.minutě dokonce rozdílem 20 bodů (38:18). Ve třetí čtvrtině jsme však udělali celou řadu chyb, a především úsek 25.-30. minuty prohráli 22:3. Soupeř se dostal do mírného vedení, které se již přes velkou snahu nepovedlo zvrátit na naší stranu. 

Série se tak protáhla do nedělního utkání, v něm jsme od začátku opět vedli, ve druhé čtvrtině dokonce rozdílem 24 bodů. Bohužel jsme si v úvodu čtvrté čtvrtiny opět vybrali málo vídaný herní výpadek, na jehož konci byl rozdíl ve skóre pouhých 8 bodů. Koše Davida a Bakuleho, však vrátili do našich řad klid a my jsme si na konci mohli oddechnout, že série nedospěla do rozhodujícího pátého utkání.

I přes zaváhání v předposledním zápase jsme však sezónu zvládli na výbornou. Za 10 dní čeká hráče ročníku narození 1997 a ml. baráž o extraligu, budeme dělat vše proto, abychom jí vrátili do Plzně.