Naši mladí basketbalisté zakončili letošní dlouhou sezónu minulý víkend na vrcholném turnaji Final Four v Praze na Folimance. Už jen postup na MČR bylo pro celý západočeský basketbal obrovským úspěchem a i když jsme se z Prahy vrátili bez medaile, tak naši borci všem ukázali, že umějí hrát kvalitní basketbal. Vždyt vlastně chybělo málo a přijeli jsme s mistrovským titulem!

Do Prahy Lokomotiva odjížděla v roli totálního outsidera, navíc nás čekal hned v prvním utkání mistrovský celek USK Praha. A právě toto úvodní utkání přineslo neuvěřitelný výsledek, největší překvapení pro celou basketbalovou veřejnost. Naši basketbalisté přejeli mistra po nejlepším výkonu sezóny rozdílem 13 bodů 57:70, když byli po dobu celého utkání lepším celkem.


Druhý den jsme podlehli Pardubicím 71:89, když v dresu soupeře zazářil Martin Peterka, který nám nasázel 32 bodů a jelikož Pardubice porazili Nymburk, tak před posledním  zápasem šlo stále našim klukům o zlato. V posledním našem představení na Final Four jsme šli na "milionáře" z Nymburka.

Zápas o "vše" zaslouženě vyhrál Nymburk 86:57. Na rozdíl od všech celků na tomto turnaji jsme měli nejužší kádr a stručně řečeno - došly síly. Domácí celek USK Praha si suverénně poradil jak s Nymburkem, tak s Pardubicemi a zaslouženě obhájil titul mistra ČR.

Statistiky a fotogalerie z našich zápasů FINAL FOUR:

Loko vs. USK Praha

Loko vs. Pardubice

Loko vs. Nymburk

Komentáře k zápasům na youtube kanálu

Přesto naši mladíci zaslouží obrovské poděkování a obdiv veřejnosti za to co dokázali. Vždyt jako jediní porazili mistra a během celého turnaje předváděli nádherný basketbal. CHLAPCI DĚKUJEM!


Vyjádření samotných hráčů a předsedy klubu přineseme v nejbližších dnech.

Dnes trenér Václav Forst:

"Kdyby mně osobně kdokoliv před sezónou tvrdil, že nám půjde v posledním zápase o titul, tak ho se vší úctou pošlu na psychiatrické vyšetření k Dr.Chocholouškovi a vidíte, bylo tomu právě tak. Je mojí povinností poděkovat celému realizačnímu týmu, vedení klubu, rodičům, našim fanouškům a vůbec všem, kteří při nás stáli. Největší slova díků patří ovšem hráčům samotným. Těžce se mně hledají slova, ještě jsem plný emocí po tak nádherné a především náročné sezóně. Od prvních dnů, co jsem přebral tyhle borce, jsem s nimi zažíval snad jen samé pěkné chvíle, které nejdou vyjádřit slovy. Byli velmi pracovití, utvořili si skvělou partu, která táhla za jeden provaz a obětovala tomuto krásnému sportu strašně moc a proto také dosáhla toho, čeho dosáhla. I když jsme se vrátili z Final Four bez madaile, přesto celá basketbalová veřejnost viděla z naší strany, že basketbal hrát umíme. Já měl vlastně lehkou práci. Celou sezónu všechnu tu nepříjemnou a těžkou dřinu za mě udělali samotní hráči.

MOC DĚKUJI KLUCI VÁM VŠEM - kapitánu týmu Michaelu Froňkovi, Karlu Aušprunkovi, Šimonu Luňákovi, Lukáši Batystovi, Jirkovi Doljakovi, Honzovi Bakulemu, Adamu Lejskovi, Adamu Hrudkovi, Tomáši Vejvarovi, Martinu Davidovi, Honzovi Kozinovi, Honzovi Štípkovi, Martinu Krůtovi."