Od pátku 26.04.2013 do neděle 28.04.2013 se v pražské hale na Folimance uskuteční Final Four juniorů.

Této vrcholné akce se krom velkoklubů USK Praha, Pardubic a Nymburka zůčastní také naši mladí basketbalisté. Už jen postup mezi 4 nejlepší celky v republice je obrovským úspěchem západočeského basketbalu a pevně věřme, že naši borci ještě neřekli poslední slovo v této sézoně!

 


Zeptali jsme se hráčů a trenérů, co oni sami očekávají od svého působení ve Final Four:

Kapitán Michael Froněk: "Od Final4 očekávám zápasy v největším možném nasazení a neopakovatelnou atmosférou. Doufám, že dosáhneme na co nejvyšší příčku."

Honza Kozina: "Už to, že jsme postoupili do Final4 je pro nás skvělým úspěchem, ale do Prahy se jedeme porvat o co nejlepší umístění. Věřím, že i z Plzně přijedou na Folimanku fanoušci a vytvoří nám domácí atmosféru. Pro většinu z nás to budou bezpochyby nejdůležitější zápasy v kariéře a pro některé i poslední v mládežnických kategoriích, a tak necháme na hřišti vše."

Šimon Luňák: "O víkendu nás čeká vrchol sezóny -  Final4. Je pro nás obrovský úspěch už to, že jsme se tam dostali, ale rozhodně tam nejedeme pouze na výlet a popereme se o cennou placku! Doufám, že budou k vidění fantastické zápasy! Přijedte nás podpořit již tento víkend na Folimanku."

Honza Bakule: "V pátek, sobotu a neděli nás čekají soupeři velmi zvučných jmen, bude to velice těžké, ale věřím, že to zvládneme. Já osobně se na turnaj už velice těším, je to vyvrcholení celé sézony a můžeme znovu ukázat, co v nás je a jak jsme tvrdě trénovali. Nedokážu říct, jak budou naše zápasy proti USK, Pardubicím a Nymburku vypadat, ale vím jistě, že nechci z Prahy odjíždět s prázdnou!"

Jirka Doljak: "O víkendu nás čeká vrchol sezóny - vytoužené Final4. Budou to nesmírně těžká utkání s nejlepšími celky z ČR. Pro ročníky 94 se jedná o poslední tři utkání v dorostu, tak za nás můžu slíbit, že ve všech třech utkáních odvedeme maximum a přivezeme domů medaili. Dále bych chtěl všechny pozvat na naše utkání, která se budou hrát v pražské sportovní hale Folimanka."

Adam Hrudka: "V pátek začíná vrchol naší sezóny a to je pražské Final4. V tomto souboji budeme měřit síly s celky USK Praha, Pardubicemi a Nymburkem. Určitě se bude jednat o vrchol naší dosavadní kariéry a bude to i jedním z největších zážitků. Pevně doufám, že se nám podaří přivézt domů medaili a předvést pěkný basketbal."

Adam Lejsek: "O víkendu nás čeká vyvrcholení sezóny v podobě Final Four v Praze na Folimance. Čekají nás 3 velmi těžké zápasy, ve kterých se může stát cokoliv, ale i přes nespornou kvalitu soupeřů věřím, že v neděli pojedeme z Prahy s medailí na krku."

Asistent trenéra Pavel Froněk: "Finálový turnaj si jedeme především užít. Cíl pro letošní sezonu jsme splnili. Kluci budou hrát bez stresu a to je naše výhoda. Věřím, že máme i na medaili."

Trenér Václav Forst: "Na Folimance začíná v pátek zcela odlišný sport, než jsme hráli doposud. Jde o vyvrcholení této velice náročné sezóny, ale především o titul mistra ČR! Jsem si dobře vědom, že nejedeme na Final4 v roli favoritů, už jen účast na tomto klání je doslova bomba. Tým, který mám čest tuto sezónu trénovat, však jede pro medaili. Kluci si ji za celoroční dřinu zaslouží a jsem přesvědčen, že na hřišti nechají duši a bude další senzace na světě!"