Naši mladíci dosáhli o víkendu fantastického výsledku, když dvakrát porazili tým Ostravy a tím si zajistili vysněný postup do Final Four.

Kdo přišel do tělocvičny 28.ZŠ, určitě nelitoval. K vidění byl po oba dva dny špičkový basketbal obou družstev, hrálo se ve vysokém nasazení, byly k vidění krásné basketbalové akce, extrémní nasazení v obraně a doslova infarktové závěry obou duelů. Prostě vše, co do play-off patří.

To nejpodstatnější je ale to, že po závěrečném klaksonu se radovali v obou zápasech hráči Lokomotivy a tím dosáhli skvělého úspěchu nejen pro naše město, ale vlastně pro celý západočeský basketbal. Klukům patří obrovské poděkování a gratulace za předvedené výkony v celé dosavadní sézoně.

 

Za dva týdny odjíždíme na Final Four do Prahy (26.-28.4.2013) a určitě ne jen na výlet, o tom ale až příště.

LOKOMOTIVA - BCM MORAVSKÁ OSTRAVA 80:74(18:21, 37:35, 55:59)

LOKOMOTIVA - BCM MORAVSKÁ OSTRAVA 79:77(12:23, 40:38, 54:56)


Vyjádření hráčů a trenéra týmu:


Jirka Doljak: "O víkendu jsme udělali poslední kroky do vysněného Final 4. Oba zápasy byly velmi náročné a vyrovnané až do konce. Jedním z důvodů byla naše větší disciplinovanost a větší vůle po vítězství. Pro mě je to splnění snu, protože se jedná o můj poslední rok v dorostu a chtěl bych se loučit s medailí na krku."

 

Honza Kozina: "Chtěl bych poděkovat všem fanouškům za skvělou atmosféru, kterou nám vytvořili. Byly to dva nejtěžší zápasy sezóny, ale my jsme to zvládli a můžem se připravovat na Final 4."

Honza Bakule: "O víkendu jsme zvládli vyhrát jak sobotní, tak nedělní super těžká utkání s Ostravou a tím ukončili sérii 3:1 v náš prospěch. Zajistili jsme si tak postup do Final 4, což je obrovský úspěch! Obě dvě utkání byla velmi podobná, vyhecovaná a fyzicky hrozně náročná. V neděli nám sice nevyšel vstup do zápasu, ale skvělým týmovým výkonem jsme se zvedli a zvítězili. Díky skvělým fanouškům byla v hale výborná atmosféra, všem co přišli patří velké díky a doufejme, že se na MČR úspěšně popereme o co nejlepší umístění!"

Karel Ajda Aušprunk: "O víkendu nás čekali další 2 zápasy play-off s Ostravou. Před zápasy bylo dlouhé volno a my se tvrdě připravovali, aby jsme oba vyhráli. Myslím si, že tyto dvě utkání byly nejtěžší z celé sezóny, ale s klukama jsme je zvládli a dostali se do vytouženého Final4! Ted nás bude čekat příprava na tato klání, kde se chceme určitě poprat o co nejlepší umístění, co jen půjde."

Šimon Luňák: "O víkendu nás čekaly dvě zatím nejdůležitější utkání v sezoně. Náš cíl byl dvakrát vyhrát a postoupit do Final4 již tento víkend, což se nám povedlo. Myslím si, že diváci mohli vidět dva úžasné a napínavé zápasy. Velké díky patří fanouškům, kteří nás hnali dopředu. Postup jsme řádně oslavili a ted se budeme připravovat na finálovou část, která nás čeká za dva týdny."

Kapitán Michael Froněk: "Splnili jsme náš cíl. Obrovský úspěch pro celý západočeský basketbal. Děkuji divákům za výbornou podporu, trenérovi i vedení. Těším se na Final4."

Lukáš Batysta: "O víkendu jsme sehráli dva nejdůležitější zápasy sezóny. V sobotu ani v neděli nechybělo velké napětí, jak vše dopadne. Sobotní utkání začalo v náš neprospěch, kdy Ostrava výbornou útočnou sérií získala vedení 11 bodů, ale nenechali jsme se zastrašit a skvělým týmovým výkonem, především v obraně, jsme otočili skóre v náš prospěch. Po celý zápas jsme hráli velmi disciplinovaně a na konci jsme se mohli radovat z vítězství 80:74. Za stavu 2:1 na zápasy jsme pak mohli celou sérii ukončit. Zápas byl velmi vyrovnaný, žádný tým se nedokázal utrhnout o větší bodový rozdíl a nikdo z nás do posledních vteřin netušil, jak dopadne. Za stavu 79:77 zazněl závěrečný klakson a my jsme mohli hrdě říct: "Jsme ve Final 4!" Je to pro nás splněný sen a všem, kteří dorazili, chci poděkovat za neopakovatelnou atmosféru. Za celý tým slibuji, že se v Praze popereme o medaile!"

Asistent trenéra Pavel Froněk: "Prožili jsme krásný basketbalový víkend s nezapomenutelným závěrem. Výhry o 6 a o 2 body proti silnému celku BCM Ostrava jasně hovoří, co se asi muselo dít v tělocvičně 28.ZŠ při našem postupu na Mistrovství ČR. Byl to boj o každý metr hřiště, plný nejen vysoké basketbalové úrovně, ale také chyb, emocí, zklamání a radosti. Postup na závěrečný turnaj o mistra ČR v kategorii U19 je obrovskou odměnou hráčům, rodičům, trenérům a vedení klubu. Prostě všem, kteří se podíleli na výchově těchto dětí od minižákovských let až po dnešní neskutečný zážitek. Účast na finále MČR je už pomyslnou třešničkou na dortu a přeji Všem, aby si ji užili ve velkém stylu. Budou proti nám stát skutečně tři nejlepší mládežnické velkokluby u nás a my můžeme jen příjemně překvapit. A to je opět naše veliká výhoda."

Trenér Václav Forst: "Můj kolega na lavičce a zároveň šéf v jedné osobě Pavel Froněk asi vše řekl za mě. Musím za sebe jen zdůraznit můj neskutečný obdiv týmu, který mám tu čest trénovat. Vím, jak cesta do Final 4 byla neskutečně těžká a to nejen v zápasech. Je to řetězec mnoha úkonů, které museli hráči absolvovat, ale to bych zde mohl mluvit do nekonečna, prostě jedním slovem BRAVO,PÁNOVÉ! Mně osobně ještě vše nějak totiž nedošlo, ale vím jedno a doufám, že se nepletu - ještě jsme neřekli poslední slovo!!!"