První zápasy na domácí palubovce sehráli naši starší žáci o tomto víkendu. Písek byl nad naše síly a s přehledem vyhrál, v neděli jsme splnili povinnost a Č.Budějovice porazili.

V sobotním zápase jsme chtěli zopakovat bojovný výkon z minulé sezóny, kdy jsme Sršně doma porazili. Bohužel hned úvod utkání jsme nezvládli a hosté za 3 minuty vedli 10:0. Poté jsme naší hru zlepšili, bohužel jsme kvůli individuálním chybám v obraně dokázali snížit rozdíl ve skóre jen na poločasových -9 (30:39). Do druhého poločasu jsme opět nastoupili ve špatném rozpoložení a po sérii 12-0 ve prospěch Písku po čtyřech minutách, bylo o vítězi zápasu rozhodnuto. Po zbytek utkání v sobě hráči nenalezli morální sílu, alespoň rozdíl ve skóre snížit. Ve třetí a čtvrté čtvrtině jsme vždy inkasovali 30 bodů, to svědčí o našem přístupu ke zbytku zápasu. Vadí mi, že se kluci nepokusili favoritovi více vzdorovat a znepříjemnit mu cestu za vítězstvím. V píseckém dresu exceloval Švarc (autor 36 bodů), který při absenci Gareise a Krejčího skvěle strhl odpovědnost na sebe.

V nedělním utkání jsme od prvních minut dominovali a nedali šanci soupeřům pomýšlet na vítězství. Škoda jen občasných výpadků v obraně, vítězství mohlo být výraznější a hlavně snést přísnější kritéria. Utkání se povedlo po sobotním "výbuchu" Kozákovi. Vedle něj se začíná rozehrávat Novák, kterému přechod do našeho klubu evidentně prospěl, pořád ho ale stejně jako zbytek týmu čeká spousta práce.