Také naši kadeti vstoupili o víkendu do soutěže a hned je čekala náročná utkání v Děčíně a Ústí nad Labem.

Do sobotního zápasu jsme vstupovali plni očekávání, co nová sezóna přinese a jak moc kvalitní soupeři se nám postaví. V přípravě jsme totiž hráli většinou proti extraligovým soupeřům.

Úvodních pět minut byla na našem družstvu znát nervozita, poté jsme se stejně jako správná Lokomotiva naplno rozjeli. Naše nátlaková a rychlá hra činila domácím potíže a tak skóre postupně narostlo až na konečné skóre 49:107.

Nedělní soupeř budil velký respekt, už v minulé sezóně hrálo totiž Ústí nad Labem především s ročníkem narození 1996 a v této sezóně budou určitě hráči z této zkušenosti těžit.  Vědomí o síle soupeře nám zřejmě i ublížilo, protože jsme první poločas odehráli s přílišným respektem. Spousta ztrát na útočné polovině, absence doskoků a neproměňování těch nejjasnějších příležitostí znamenalo poločasový stav 34:34, za který jsme vzhledem k naší špatné hře ještě mohli být rádi.

Po důraznější poločasové domluvě v šatně jsme se vzchopili a do třetí čtvrtiny nastoupilo jiné družstvo. Díky přesnější hře a lepšímu pohybu jsme domácím odskočili po 30 minutách na 12 bodů. Ve 34. minutě jsme dokonce vedli již o dvacet bodů 67:47. Bohužel v posledních pěti minutách jsme opět začali chybovat a Ústí se opět dostalo na dostřel. Závěrečný tlak domácích se však nekonal a tak jsme se dopracovali k cennému vítězství.

 

Úvod soutěže jsme tedy zvládli, avšak sezóna bude ještě velmi dlouhá a náročná. Stále ještě není optimální týmová hra a musíme zapracovat na odstranění úseků ve hře, kdy vykazujeme obrovské množství chyb.

Statistiky ze zápasu zde a zde