Dvě důležité akce čekali naše mladíky na závěr sezóny. Kadeti bohužel neuspěli v kvalifikaci o extraligu v Liberci. Junioři v utkání roku zdolali v Novém Jičíně domácí tým a zachránili tak nejvyšší soutěž.
Po vítězství Nového Jičína nad domácím Libercem bylo jasné, že naši kadeti musí stejného soupeře ve druhém utkání tříčlenné kvalifikace porazit. To se bohužel nestalo. Porážka o čtyři body 65:69 po obrovské bitvě znamenala konec nadějí na postup do extraligy. Nový Jičín se tak mohl radovat. Ve druhém utkání už prakticky o nic nešlo. Náš celek v něm podlehl domácím Kondorům 54:85.
Stanislav Marian: „S Novým Jičínem to byl naprosto vyrovnaný a nervózní duel. Nikdo ze soupeřů si nedokázal vytvořit prakticky během celého utkání více než čtyřbodový náskok. V závěru jsme bohužel neproměnili několik střel, přišlo i několik ztrát a soupeř toho využil. Navíc jsme se těžko vyrovnávali se zónovou obranou soupeře, na kterou naši mladší hráči nejsou zvyklí. Ve druhém utkání jsme nastoupili již nez Bakuleho, který se jel připravovat na kvalifikaci juniorů. Příležitost dostali všichni hráči. Kvalifikaci nehodnotím jako tragédii. Tým ještě nedozrál a jeho čas přijde. Bohužel starší hráči nebyli takovými lídry, jak se očekávalo. Na mladších hráčích se zase podepsal náročný program z finálového turnaje republikového šampionátu v Pardubicích."
Po odpadnutí některých soupeřů z kvalifikace o extraligu juniorů naše devatenáctka podstoupila jediný duel v Nové Jičíně. Tým pod vedením trenéra Václava Forsta doplnili navrátilci Štípek s Kozinou. Naši mladíci podali velmi dobrý výkon a domácího soupeře zdolali 83:60.
Stanislav Marian:
„Nový Jičín budil velký respekt. Nastoupil se třemi reprezentanty Zummerem, Krutílkem a Rubešem, navíc nás v loňské sezóně vyřadil z extraligy kadetů. Nám se podařilo zachytit úvod zápasu a ve druhé čtvrtině jsme si vypracovali pětibodový náskok. O utkání rozhodl nástup do třetí čtvrtiny. Jičínu jsme odskočili o více než deset bodů. Dařil se nám rychlý protiútok, který zakončovali zejména Aušprunk s Froňkem. Soupeř v posledních minutách nakonec rezignovat a tak konečný výsledek rozhodně neodpovídá vývoji zápasu. Kluci podali kolektivní bojovný výkon často na hranici svých možností. Pochopili význam zápasu, zvládli ho jak po fyzické, tak po psychické stránce. Vyhráli jsme zaslouženě a panuje spokojenost."