V posledním kole barážové skupiny jsme dokázali ve Zlíně porazit domácí Proton pětadvacetibodovým rozdílem 82:57. Vítězné loučení ovšem nezmění fakt, že po dvouletém působení v Mattoni NBL nejvyšší soutěž opustíme. Právo účasti startu v novém ročníku si vybojovaly celky Opavy a Jindřichova Hradce. Ve vzájemném utkání šestého kola na jihu Čech Slezané vyhráli 89:77.
Proton Zlín - Lokomotiva Interconex Plzeň 57:82 (15:24, 31:43, 47:61). Pavlík 16/1, Chwaszcz 8/1, Nehoda 8, Šušák 8, Sedlák 4, Pospíšil 4, Mikulík 3/1, Harčár 2, Zumer 2, Rubeš 2 - Pecka 23/1, Vrubl 15/2, Kozlík 13/2, Kovanda 10, Tóth 8, Kubizňák 5/1, Honomichl 4, Suchý 2, Říha 2. Fauly 15:19, trojky 3:6, trestné hody 12/8:13/8, rozhodčí Paulík, Vrážel, Holubek.

Náš tým vstoupil do zápasu v pohodě, brzy vedl 12:2 a udával tempo hry. Střelecky se začalo dařit Peckovi, přidali se i další a již po deseti minutách jsme získali uklidňující náskok. Ve druhém dějství jsme si stále udržovali osmi až desetibodové vedení. Dařil se i rychlý protiútok a i přes enormní snahu domácího celku získat první barážovou výhru, jsme diktovali vývoj utkání. Domácí Zlín se pokusil ještě o zvrat, ve třetí čtvrtině snížil na rozdíl šesti bodů, ale více jsme mu již nedovolili. Ještě do třicáté minuty jsme si díky dobré obraně vypracovali čtrnáctibodové vedení. Herní pohoda se následně přenesla do závěrečné čtvrtiny, kterou jsme nakonec vyhráli 21:10. Naše výhra byla naprosto zasloužená, ale zklamání nad sestupem samozřejmě zmizet z hráčů nemohlo.
Trenér Dominik Fetšr: „Jsem rád, že jsme byť nepovedenou baráž zakončili vítězstvím a neskončili ve skupině poslední. Z kluků spadla tíha zodpovědnosti a předvedli výkon, jakým jsme se prezentovali zhruba před dvěma třemi měsíci. Výborně bránili, dávali jsme z rychlých akcí snadné koše, hrálo se s chutí. Kromě pasáže ve třetí čtvrtině, kdy domácí snížili na šest bodů, jsme měli i díky výbornému začátku celý průběh utkání prakticky pod kontrolou."