Další dvojkolo žákovské extraligy U15 přineslo dvě důležité výhry našich mladíků. Zejména první duel a výhra s Kroměříží posílila naše naděje na postup do závěrečného turnaje o titul mistra České republiky. V předposledním dvojkole hrajeme venku 14.a 15. dubna s celky Brna a Vysočiny.
Lokomotiva Plzeň - Slavia MBA Kroměříž 69:58 (23:13, 44:29, 59:47). Partyngl 22, David 18, Pátek 13, März 7, Kozák 5, Haniš 4.
Do klíčového utkání o šesté místo tabulky jsme vstoupili dobře. Přehrávali jsme soupeře v obraně a dařila se nám hra jeden na jednoho. Po dvaceti minutách, kdy v našem týmu hrál prim Partyngl, jsme vedli rozdílem patnácti bodů. Ve druhé polovině utkání hosté náš náskok zejména úspěšným trojkovým pokusům snížili, ale důležité vítězství jsme si již nenechali ujít. Navíc máme s Kroměříží lepší skóre ze vzájemných zápasů, když jsme na Moravě prohráli pouze 74:75.

Lokomotiva Plzeň - BK Prostějov 70:67 (22:12, 41:30, 60:47). Partyngl 19, David 18, März 15, Pátek 8, Fleischhans 7, Kozák 2, Haniš 1.
Druhé utkání mělo obdobný průběh. V první polovině utkání jsme soupeře přehrávali. Prostějov nám činil potíže pod oběma koši a po přestávce začal snižovat náš náskok. V posledních vteřinách se dokonce pokusil trojkou si vynutit prodloužení, ale otevřená střela hostů nebyla úspěšná. Touto výhrou jsme se tak výrazně přiblížili k zisku nejhůře šesté pozice, která značí právo účasti v bojích o přeborníka republiky.
Trenér Stanislav Marian: „Chtěli jsme obě utkání vyhrát, což se nám podařilo. Ve druhém utkání měla ale naše hra hodně chyb. Spokojenost je tedy jen částečná. Pokud nyní uspějeme s týmem Vysočiny, účast mezi nejlepší šestkou nás s největší pravděpodobností nemine. Musíme se ovšem na tento duel kvalitně připravit a předposlední tým soutěže nesmíme rozhodně podcenit."