V předposledním dvojkole extraligy definitivně skončila pro naše juniory byť již jen teoretická část možnosti vstupu do play off. Dvě statečné bitvy na výhry nestačily. Základní část soutěže zakončíme 10. a 11. března v Ostravě a Pardubicích.
BCM Loko Plzeň - Kondoři Liberec 76:80 (20:22, 44:51, 62:60). Aušprunk 27, Kříž 12, Froněk 11, Bernas 10, Luňák 10, Batysta 4, Zeman 2.
BCM Loko Plzeň - BCM Nymburk 68:88 (15:14, 33:33, 47:60). Aušprunk 31, Luňák 12, Froněk 11, Bernas 8, Kříž 4, Zeman 2.
V utkání, které pro naše juniory znamenalo ještě jistou naději na play off, jsme nakonec těsně prohráli. Byl to zápas jako na houpačce. V polovině jsme prohrávali o devět bodů, ale ve čtvrté minutě jsme si vypracovali již šestibodové vedení. V závěru se projevila větší zkušenost Liberce, v jehož kádru hrají čtyři hráči již první ligu mužů.
Pavel Froněk, kouč Lokomotivy: „Kluci přistoupili k zápasu zodpovědně. Nedokázali se ovšem vyvarovat několika hluchých úseků, které nakonec duel rozhodly. Prakticky jsme se porazili sami. Určitě jsme měli na výhru, ale chyběl i tolik potřebné sportovní štěstí. Liberec byl přece jen o něco kompaktnějším celkem."
Do druhého utkání vstoupili naši mladíci bojovně, byť předchozí těsná porážka na nich přece jen zanechala stopy. Nymburk začal od první minuty rotaci až deseti hráčů a tak jsme měli v první polovině mírně navrch. Ve třetí čtvrtině soupeř dokázal lépe bránit našeho klíčového hráče Aušprunka a vytvořil si třináctibodové vedení. V poslední čtvrtině si hosté už vedení ohlídali.
Stanislav Marian, trenér juniorů: „Našim klukům bohužel chybí po řadě porážek sebedůvěra. V závěru jsme neodpadli fyzicky, ale spíše psychicky. Nymburk v čele s nejlepším českým hráčem této kategorie Křížem byl bohužel nakonec nad naše síly."