V dalším dvojkole extraligy starších žáků kategorie U15 naši mladíci přehráli celek BC Vysočina a podlehli JBC Brno. Ve vyrovnaném středu tabulky jsou nyní s vyrovnanou bilancí šesti výher a stejného počtu porážek na páté pozici, která znamená postup na republikový šampionát. V následujícím dvojkole čeká patnáctku zápasy v Děčíně a na Vyšehradě.

 


Lokomotiva Plzeň - BC Vysočina 85:64(31:14 53:31 65:42). Za domácí David 24, Pátek 20, Fleischhans 12, Partyngl 11, Kozák 7, Blažek 3, März 4, Haniš 2, Špulák 2.
Lokomotiva Plzeň - JBC Brno 62:73 (20:14 39:31 48:59). Pátek 21, David 18, Partyngl 9, Fleischhans 8, März 4, Haniš 2.
O výhře v prvním zápase rozhodla prakticky první čtvrtina, kterou naši mladíci vyhráli sedmnáctibodovým rozdílem. To v dalším průběhu více povzbudilo překvapivě hosty. Začali lépe doskakovat a hra se opticky vyrovnala. Náš tým ovšem vývoj zápasu kontroloval a příležitost dostali všichni hráči z lavičky. V utkání naše patnáctka vyhrála jedenadvacetibodovým rozdílem a připsala si tak do tabulky v pořadí šesté vítězství.
V zápase se suverénem moravské skupiny, celkem JBC jsme začali dobře. Díky kolektivnímu výkonu a košům Pátka (19 bodů v prvním polovině zápasu) s Davidem jsme ještě v polovině zápasu vedli nad favorizovaným Brnem osmibodovým rozdílem. Úsek od 22. do 27. minuty jsme ale prohráli 0:18, když jsme neproměňovali jasné střelecké pozice. Soupeř ovšem ve druhé polovině ukázal svoji sílu a výhru i přes snahu našich mladíků o zvrat si již vzít nenechalo.
Stanislav Marian, trenér Lokomotivy: „I když jsme sílu Vysočiny neznali, věřil jsem ve vítězství. Nepodali jsme v tomto zápase sice optimální výkon, ale na soupeře to stačilo. Náš výkon snesl měřítko hlavně v první čtvrtině utkání, po prostřídání jsme se již do optimálního tempa nedostali.
Ve druhém utkání s Brnem po výborné první polovině zápasu přestali kluci hrát kolektivně. Každý chtěl vzít zápas do svých rukou a soupeř toho využil. Soupeř zahrál ovšem velmi dobře a potvrdil, že patří v této kategorii k absolutní republikové špičce. Zápas jsme dobře rozehráli a tak prohra přece jen mrzí. Je to škoda, mohli jsme mít v tabulce pomyslný bonus za výhru s týmem ze silné trojky. Pokud chceme udržet naše postavení v tabulce, musíme v dalším dvojkole alespoň jednou venku vyhrát. Větší šanci máme rozhodně v Děčíně."