Další dvojkolo extraligy kategorie U19 přineslo našim mladíkům vyrovnanou bilanci. V oslabené sestavě po statečném boji nejprve podlehli vedoucímu týmu soutěže USK Praha, ve druhém střetnutí zdolali v tabulce sedmý Písek. V dalším dvojkole čekají na náš celek souboje na Moravě s Vysočinou a Brnem.
Extraliga staršího dorostu U19, 15. kolo: BCM Lokomotiva Plzeň - USK Praha 57:71 (16:21, 38:37, 42:53). Za domácí Bernas 16, Kříž 15, Batysta 13, Aušprunk 6, Froněk 6, Doljak 1.
S pouhou šesticí naši mladíci podali proti vedoucímu celku extraligy velmi dobrý výkon. Ještě v poločase jsme vedli jednobodovým rozdílem, pak ale přeci jen začali našemu celku docházet síly.
Stanislav Marian, trenér mužstva: „Před utkáním jsme měli obavy, aby střetnutí neskončilo debaklem. Kluci ale zahráli velmi dobře a soupeře hodně potrápili. Prohrát s USK o čtrnáct bodů není rozhodně žádná ostuda. Doufám, že ve zlepšených výkonech budou pokračovat."

16. kolo: BCM Lokomotiva Plzeň - Sršni Sokol Písek 80:73 (11:11, 28:34, 56:47). Aušprunk 30, Kříž 17, Froněk 15, Bernas 9, Batysta 9.
V první čtvrtině se oba celky hledaly střelecky. Druhé dějství bylo ve znamení náporu Jihočechů, kteří si vypracovali šestibodové vedení. Třetí čtvrtinu jsme ovšem vyhráli 28:13, což se ukázalo být rozhodujícím momentem zápasu. V závěrečné čtvrtině jsme cenné vítězství udrželi.
Pavel Froněk, kouč našeho týmu v tomto utkání: „Kluci podali bojovný výkon, bylo na nich vidět velké odhodlání Písek porazit. Hodně důležité bylo, že v první polovině utkání nikdo ze šestice hráčů nenasbíral více než dva fauly. V závěru utkání, kdy se lámal pomyslný chléb, dali těžké trojky Aušpunk s Křížem. Navíc v závěru utkání jsme na rozdíl od první poloviny zápasu dokázali proměňovat trestné hody. Na postavení v tabulce se nesmíme ohlížet a jít zápas od zápasu. Věřím, že výhra náš tým nakopne k dobrým výkonům v závěru základní části soutěže."