Dvě vítězství a dvě porážky, to je bilance starších žáků po čtyřech utkáních v extralize kategorie U15. Po prohře s Pardubicemi a výhrou nad Josefovem naši mladíci v posledním dvojkole zdolali venku Prostějov a těsně podlehli Kroměříži. V tabulce soutěže drží šestou pozici, která znamená postup do závěrečného finálového turnaje o republikového šampiona.
BK Prostějov - Lokomotiva Plzeň 49:56 (14:19, 27:34, 34:48). David 17, Pátek 17, März 9, Partyngl 5, Kozák 4, Haniš 2, Fleischhans 2.
V našem prvním moravském vystoupení jsme drželi taktovku zápasu až do 26. minuty, kdy jsme vedli již sedmnáctibodovým rozdílem. Pak ovšem přišel dlouhý výpadek, kdy jsme zaznamenali za dvanáct minut pouhé dva body. Soupeř snížil na rozdíl jediného koše, ale v koncovce jsme dokázali proměňovat trestné hody a mohli se nakonec radovat z cenného vítězství.

Slavia MBA Kroměříž - Lokomotiva Plzeň 75:74 (12:20, 38:43, 57:55). David 23, Kozák 11, März 11, Pátek 8, Partyngl 8, Fleischhans 7, Haniš 2, Blažek 2, Špulák 2.
V průběhu první čtvrtiny jsme si vypracovali již patnáctibodový náskok, ale soupeř ztrátu postupně snižoval. Domácí ožili v dramatické koncovce a zaznamenali deset vteřin před koncem vítězný koš. Náš následující útok jsme už nedokázali úspěšně zakončit a Hanáci tak získali dva body za nejtěsnější výhru.

„Před odjezdem jsme jednu výhru brali, ale nyní panuje spokojenost jen částečná. Vítězství nad Prostějovem je cenné, protože soupeř bude s námi a dalšími celky bojovat vstup mezi šest nejlepších. Ve druhém utkání jsme nepodali dobrý výkon, přesto jsme měli šanci Kroměříž porazit. To nás v konečném účtování může mrzet. Celkově jsem ale se vstupem do extraligové nadstavby spokojen. Nyní hostíme další celky z Moravy. Jedenáctou Vysočinu nesmíme podcenit, s favorizovaným Brnem můžeme jen překvapit," dodává po víkendu trenér Stanislav Marian.