V pátek jsme v Děčíně předehráli utkání ligy U14 s Děčínem.

Utáním s Děčínem pokračovala odvetná kola ligy U14. Případná výhra nám zaručovala postup do extraligy, proto jsme do Děčína odjížděli s jednoznašným cílem. Čekal nás opět houževnatý soupeř, nicméně jsme si dokázali již v první čtvrtině vypracovat dvouciferný náskok. Tým v této fázi dobře bránil a využíval toho ke snadným košům. I začátek druhé čtvrtiny pokračoval ve stejném duchu, nicméně od 15. minuty zápasu přišlo opět jakési uspokojení a díky nižší koncentraci jsme dovolili soupeři vrátit bodový odstup prakticky na stejnou hodnotu jako po první čtvrtině.

O přestávce jsme si pouze upřesnili cíl a prostředkyvedoucí k jeho úspěšnému zvládnutí. Hráči dokázali poprvé od začátku sezóny plnit pokyny z lavičky a to se následně projevilo i na výsledku. S chutí hrající Plzeňané nadali soupeři šanci a zaslouženě zvítězili.

V utkání byla vidět zlepšená týmová i individuální obranná činnost, která je příslibem do dalších zápasů, které nás čekají v základní skupině ligy mladších žáků i v extralize. Kompletní statistiky jsou k dispozici zde.