O tomto víkendu sehráli naši žáci svá první domácí utkání, soupeřem jim byl Slovan Litoměřice a Sokol pražský.

V sobotním zápase jsem od hráčů vyžadoval soustředěnost a nepodcenění soupeře, který se bude zřejmě pohybovat v dolní části tabulky. Naše družstvo však k utkání přistoupilo tak jak mělo a po deseti minutách vedlo o 22 bodů. V dalším průběhu zápasu naši hráči nepolevili, povedlo se jim vstřelit 100 bodů již do konce třetí čtvrtiny. S pohlednými kombinacemi a velkou chutí jsme dohráli zápas až do konce.

V neděli na nás ale čekal soupeř jiného kalibru, favorit skupiny Sokol pražský. Zápas měl být prověrkou, zda dosavadní vítězství nebyla jen dílem náhody a štěstí a máme skutečně výkonnost na to, prát se s nejlepšími. Naši hráči se od úvodu utkání do soupeře zakousli a díky urputnosti v obraně po první čtvrtině vedli 21:18, ve druhé čtvrtině pokračoval boj o každý centimetr hřiště, naše družstvo táhl David s Pátkem. Především s Markem si nevěděla rady hostující obrana a zastavovala jej často jen za cenu faulu. Hosté se zas nejčastěji spoléhali na velmi dobře hrajícího Kulíka s Hartigem. I přes to jsme uhájili malý náskok a v poločase vedli 35:27. Třetí čtvrtina pokračovala stylem koš za koš a tak se rozluštění zápletky přesunulo až na závěrečnou desetiminutovku. V ní postupně hosté ukrajovali náš náskok a ve 38 minutě se dostali do vedení 62:60, závěrečné 2 minuty však patřily našemu družstvu a po bodové sérii 7-0 jsme se mohli radovat ze zaslouženého vítězství. Potěšující je také fakt, že se stejným soupeřem (ve stejné sestavě) jsme před půl rokem prohráli v domácím prostředí o 43 bodů, je tedy vidět, že naše družstvo jde výkonnostně nahoru.  Stínem na utkání výborné kvality bylo chování a často nesoudné výkřiky rodičů hostů. Měli bychom si uvědomit, že tuto soutěž hrají 14-ti leté (a mladší) děti, které gesta a ukřivděnost přijímají za své a nesoustředí se pak na hru. Za vzor bych dal domácí rodiče, kteří přes také sporné výroky rozhodčích na naší straně fanděním především podporovali hráče.

 

Komentář nejužitečnějšího hráče víkendu Marka Pátka:

Zápas s Litoměřicemi nebyl tak těžký, ale dostali jsme mnoho zbytečných bodů, protože naše obrana nefungovala na 100%, mrzelo mě taky že jsme neměli více útočných a obraných doskoků, přestože jsme měli výškovou převahu. Zápas se Sokolem byl mnohem těžší, celých 30 minut jsme byli ve vedení o cca 8 bodů. Dostali jsme zase pár zbytečných bodů a to i kvůli mé nepozornosti v obraně. V závěru, kdy jsme prohrávali 62:60 jsme zabrali a nakonec vyhráli o pěkných 5 bodů. Z vítězství máme velkou radost, protože jsme ještě nedávno se Sokolem vysoko prohráli. Celkově to byl zajímavý zápas a myslím si, že byl spokojen i náš trenér Standa Marian.

Hned za 14 dní nás čekají těžká utkání na horkých palubovkách v Písku a USK, musíme se na zápasy dobře připravit. 

Kompletní statistiky ze zápasů naleznete zde a zde .