Zápasy v Českých Budějovicích a Jindřichově Hradci začala nejvyšší soutěž našich starších žáků, tedy kategorie U15.

Bohužel nás hned v úvodu soutěže postihla rozsáhlá marodka, ještě ve středu jsme si pohrávali s myšlenkou, že bychom k utkáním neodcestovali. Nakonec se podařilo složit družstvo alespoň z 9 hráčů přičemž 9. hráč byl ještě st.minižák David Vokroj.

Do zápasu v Č.Budějovicích jsme vstupovali s respektem, v minulé sezóně nás totiž budějovičtí velmi potrápili. Naštěstí pro nás zápas nezastihl domácí v obdobné formě a my jsme po celý zápas dominovali. Kaňkou v zápase bylo zranění našeho kapitána Davida, vzhledem k už tak prořídlé sestavě, by byla jeho neúčast v nedělním zápase velkou komplikací.

Naštěstí se nám podařilo v neděli Martina "zprovoznit" a tak jsme nastupovali k zápasu proti J.Hradci alespoň v počtu 9 hráčů. Utkání bylo od začátku velmi vypjaté a skóre se "přelévalo" z jedné strany na druhou. V závěru poločasu jsme zpřesnili obranu a do poločasové přestávky šli s náskokem 6 bodů. Ve druhém poločase pokračovala přetahovaná o vedení v zápase až do klíčového okamžiku ve 4. čtvrtině, kdy se vyfaulovala domácí opora Derynk. Domácí hráče jakoby toto oslabení psychicky zlomilo a přestali bojovat. Náš tým se dostal do vedení, které již do konce zápasu nepustil.

 

Komentář kapitána družstva M.Davida:

V sobotním zápase jsme hráli bojovně a s chutí, proto jsme měli od začátku navrch a vyhráli pohodovým rozdílem. V neděli nás čekal o dost kvalitnější soupeř. Od začátku se nám nedařilo bránit podle trenérových představ, naštěstí se nám dařilo v útoku a tak jsme drželi se soupeřem krok. Když se ve čtvrté čtvrtině vyfauloval Derynk a my srovnali skóre získali jsme psychickou výhodu a zápas dotáhli do vítězného konce. 

 

Vítězství z palubovek soupeřů, zvláště z J. Hradce je velmi cenné. Soutěž je však na začátku, za 14 dní přivítáme na domácí palubovce Litoměřice a v neděli favorita celé soutěže S.pražský.