Odvety play off ligy U14 byly na programu o uplynulém víkendu a my jsme přivítali JBC Brno na domácí palubovce.

Série 2-0 na zápasy ve prospěch našeho soupeře, dávala klid do řad hostujícího družstva. Naopak my jsme chtěli sérii protáhnout alespoň do nedělního čtvrtého zápasu. Svázanost z důležitého zápasu však byla od začátku vidět více na našich hráčích a proto soupeř po 10 minutách vedl 12-19. Druhá pětka vstoupila do utkání o poznání bojovněji a koš s klaksonem znamenalo naše první vedení v zápase a poločasové skóre 32:31. Po poločasové přestávce se bitva rozhořela naplno a basketbalová úroveň zápasu výrazně převyšovala kategorii U14, my jsme v závěru jinak naprosto vyrovnané čtvrtiny proměnili několik těžkých střel a po 30 minutách vedli 49:44. V poslední čtvrtině se Brno nadechlo v velkému náporu, avšak heroický a na hranici možností bojovný výkon našich hráčů nedovolil soupeři snížit na méně než 5 bodů. Mohli jsme tak oslavit zasloužené vítězství a snížení série na 1-2.

V nedělním zápase bylo zase Brno mužstvem, na němž byla znát nervozita a ztráta sebevědomí ze sobotního zápasu. Čtvrtina 15-4 v náš prospěch hovoří za vše a jen velmi zatažená obrana soupeře nedovolila našemu družstvu přidat více bodů. V druhé čtvrtině to bylo Brno a především bojovník Zurab Kereselibze, který svým důrazem činil našem hráčům potíže. Jeho důraz a tah do koše způsobil potíže s fauly Martina Davida a nikdo další z naší druhé pětky tomuto hráči fyzicky nestačil. Takticky nezvládnutý závěr poločasu a koš s klaksonem právě Zuraba znamenal tentokrát poločasové vedení hostů 27:26. Poločasové vedení zřejmě pomohlo brněnským hráčům k opětovnému nabrání sebevědomí a v druhém poločase již měli navrch. Naše družstvo nadále bojovalo, ale dobývání zatažené obrany hostů a fyzicky náročný styl hry Kereselibzeho a Šmerdy nám bralo spoustu sil a náš herní projev byl již křečovitý. Do poslední čtvrtiny jsme vstupovali se stále nadějnou ztrátou 5 bodů, ale po vyfaulování Partyngla, Blažka a Pátka naše naděje definitivně zhasly. 

Brno tedy zaslouženě postupuje na MČR, v této sezóně mělo fyzicky vyspělejší hráče a individuality, na které momentálně nestačíme. Příčinu vyřazení bych viděl v tom, že se nám nepodařilo v Brně zvítězit, i když jsme i na Moravě hráli vyrovnaná utkání. Také lepší umístění po základní části, mohlo znamenat lepší los a hlavně výhodu domácího prostředí. Hráči toho však mají ještě hodně před sebou a letošní nepostup na MČR by jim měl pomoci k motivaci, na sobě ještě více pracovat.