Uplynulým víkendem byly kompletně dohrány všechny minižákovské soutěže. Ve všech kategoriích (nejmladší, mladší a starší minižáci) naše družstva Oblastní přebor vyhrála a prokázala tak dominanci v celé západočeské oblasti.

Nejmladší minižáci (ročník narození 2000 a mladší)

Družstvo nejmladších minižáků zcela ovládlo svou soutěž, když vyhrálo všech 24 zápasů a nepoznalo tak hořkost porážky. Mezi největší opory trenéra Kalabzy patří Rosťa Jirák, Sosinski Gracjan, Fleischhans Daniel, Karlíček Lukáš a Adam Lukáš. V družstvu je však také celá řada dalších nadějných hráčů. Na Národním finále v Litoměřicích může být toto bojovné družstvo "černým koněm" celého turnaje.

V soutěži nejmladších minižáků bojovalo i naše družstvo "B". Tohle družstvo bylo složeno především z hráčů mladších ročníků, i přes to se jim podařilo vyhrát 5 zápasů, což považujeme za velký úspěch, zkušenosti jistě tito hráči naplno využijí v příští sezóně.

 

Mladší minižáci (1999 a ml.)

Mladší minižáci si vybojovali vítězství a tím účast na Národním finále v Josefově až ve finálovém souboji s TJ Tachov. Soutěží družstvo trenéra Filipa Mariana neproplouvalo tak suverénně jako nejml. minižáci, avšak o to  sladší bylo zakončení soutěže, když v nesmírně dramatickém finálovém dvojzápase s Tachovem zvítězilo na bodový rozdíl v jednotlivých zápasech. Mezi opory družstva patří bojovníci David Vokroj a Tomáš Mach. Stejně jako u mladší kategorie je však v družstvu mnoho hráčů s potencionálem se v budoucnu v basketbale výrazně prosazovat.

Starší minižáci (1998 a ml.)

Stejně jako nejmladší mini i svěřenci trenérky Kopejtkové vládli západočeské oblasti a bez porážky soutěž vyhráli. Nejvýraznější kvarteto Blažek, Kozák, Schwob, Petrovič již dostává příležitost i v lize U14, bodově se začal prosazovat i Štěpán Černý. Starší minižáky čeká předkolo o MČR, kde nejsou bez šance.

 

Chtěl bych i touto cestou za celou sezónu 2010/2011 trenérům poděkovat a popřát hodně štěstí na Národním finále. 

S.M.