V pátém kole nadstavbové části Mattoni NBL skupiny A2 jsme podlehli v divácky atraktivním duelu na domácí palubovce třináctibodovým rozdílem druhému Kolínu. V domácí minisérii tří utkání nás nyní čeká tuto sobotu od 18.30 hodin střetnutí s USK Praha.

Predrag Benáček, trenér Kolína: „Věděli jsme, že nás nebude čekat snadný zápas, což se plně potvrdilo. My jsme si vypracovali náskok v první polovině utkání a ten jsme si pak v dalším vývoji už nenechali vzít. Jsem rád, že jsme utkání dovedli do vítězného konce.


Dominik Feštr, trenér Lokomotivy: „Utkání naplnilo mé představy. Styl hry Kolína nám nesedí. Je to tým, který nemá typického podkošového hráče, má dva rychlé Američany a jejich nájezdy se nám nedařilo zastavovat. V první polovině utkání to bylo z naší strany studené. Nedostali jsme se do tempa a druhá čtvrtina utkání prakticky rozhodlo o osudu zápasu. Sice jsme prohráli, ale hráčům nemohu nic vytknout. Duel jsme nezabalili, stáhli jsme náskok, ale Kolín vždy dokázal okamžitě kontrovat trojkami (měl padesátiprocentní úspěšnost). Jedeme dál, rozhodně nechceme skončit poslední. USK Praha nyní chceme porazit a zbytek soutěže důstojně dohrát."


Milan Soukup, Lokomotiva: „Prohráli jsme, a proto jsme zklamaní. Hodně hráčů prodělalo virózu, bylo to vidět hlavně v obraně. Dostat přes devadesát bodů je moc. Kolín s Američany je ale silný a vyhrál asi zaslouženě. V první půli nám chyběla šťáva, když jsme se dostali na dosah, Kolín nás srážel přesnou střelbou. S USK Praha se o výhru rozhodně popereme. "