O víkendu přivítali naši hráči U18 soupeře až z druhého konce republiky BK Opavu a BCM Ostravu.

Do pátečního zápasu nastoupili plzeňští junioři již s uzdraveným Šimonem Luňákem, chyběli naopak Volmut, Kříž a Krůta. Od prvních minut domácí celek svého soupeře převyšoval pod oběma koši a v poklidu si tak dokráčel pro důležitou čtvrtou výhru v soutěži.

Sobotní utkání naopak zastihlo v první čtvrtině domácí celek v útlumu. Hostující hráči, ač pouze v devíti, dokázali hrát po celý zápas agresivní celoplošný presink, s čímž měli naši hráči velké problémy. Jen v první čtvrtině nastříleli Ostravané většinou po ziscích z rychlých protiútoků 37 bodů !!! Ani v dalších čtvrtinách hosté z nasazeného tempa neubrali, a tak se Lokomotiva i přes téměř 80 nastřílených bodů musela smířit mimo jiné i s obdrženou "stovkou". Ostrava vyhrála zaslouženě a předvedla nám o stupeň vyšší level v obranných i útočných činnostech.

Zápasy nebyly vůbec pohledné a nás nezastihly v dobré formě i proto je vítězství nad Opavou velmi cenné. V sobotu jsme se uchýlili k individualistickému pojetí hry, což by neměla být cesta, po které bychom měli jít. Musíme zapracovat na spolupráci na obou polovinách hřiště, družstvo je po návratu Aušprunka a neustálých zraněních klíčových hráčů nesehrané a nesourodé.