V dalším domácím utkání jsme podlehli dvacetibodovým rozdílem třetímu celku tabulky BK Děčín. Po poměrně vyrovnaném průběhu první poloviny zápasu soupeř nakonec po zásluze zvítězil a drží kontakt s čelem tabulky. 

Pavel Novák, Lokomotiva Plzeň: „Děčín byl o dvě třídy lepší. Byli lepší na doskoku, zasloužili si prostě vyhrát. Skóre je pro nás nakonec přijatelné. My jsme se v útoku nedokázali včas uvolňovat a to byl obrovský rozdíl mezi námi a soupeřem. Soupeř nám dával snadné koše, my se na každý hrozně nadřeme. Pokud budeme hrát takhle, budeme těžko někoho porážet."


Pavel Budínský, trénér Děčína: „Hráli jsme s velkým apetitem. Podali od začátku koncentrovaný výkon. Hráli jsme agresivně v obraně, což se nám hlavně ve druhé polovině utkání dařilo. Prostřídali jsme sestavu, bohužel střelecká úspěšnost nebyla tak dobrá. S herním projevem jsem byl velmi spokojen."


Dominik Feštr, trenér Lokomotiva Plzeň: „Jsem trošku rozladěný. První polovinu jsme odehráli poměrně slušně. Nebýt chyb v obraně, mohlo to být ještě lepší. Ve druhé polovině Děčín přidal na agresivitě a my jsme se s tím nebyli schopni vyrovnat. Tak jak bránil soupeř, nebránil proti nám nikdo. Byla to pro náš tým velká škola. Naše hra se díky tomu sesypala. Alespoň jsme poměrně slušně bránili. Děčín má kvalitní tým a vyhrál zaslouženě. Výsledek je pro nás přijatelný."


Milan Soukup, Lokomotiva Plzeň: „Bylo to pro nás ponaučení. Ve druhé půli Děčín zapnul v obraně na plné obrátky a měli jsme s tím velké problémy. Naše výkony se sice zlepšují, ale na Děčín jsme prostě neměli. Soupeř hrál výborně„


Ladislav Pecka, Lokomotiva Plzeň: „Po první polovině pak přišly výpadky a soupeř odskočil. Obrana Děčína byla velmi nepříjemná, snad jediný Nový Jičín proti nám ukázal něco podobného. Na USK nejede v roli favorita, ale určitě se chceme pokusit o výhru."